clanak False

Izlaganje Pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom na konferenciji _ Roditeljstvo + "Podrška roditeljstvu < 3"

20.05.2022.
Zagreb, 20. svibnja 2022. - Udruga Roda - Roditelji u akciji je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu organizirala konferenciju Podrška roditeljstvu < 3. Konferencija je ugostila renomirane predavačice iz Hrvatske i Europe koje su govorile o važnosti podrške roditeljima u prvim tjednima i mjesecima života djeteta, posebice u svjetlu uvođenja očinskog dopusta, kojem će očevi u Hrvatskoj imati osiguranih deset dana plaćenog dopusta nakon rođenje djeteta.

Konferenciju su otvorile Državna tajnica za demografiju, Željka Josić te Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Romana Galić, uz predstavnicu Agencije za mobilnosti i programe EU Mariju Pavlović Bolf

Na konferenciji je Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, dr. sc. Romana Galić istaknula mjere i aktivnosti koje Grad Zagreb kontinuirano provodi s ciljem podrške roditeljima, djeci i mladima.

Predavačice na konferenciji također su bile: poznata njemačka autorica literature za roditelje, Nicola Schmidt, druge stručnjakinje iz Hrvatske te predstavnice udruge Roda, Marija Renić te Daniela Drandić.

Daniela Drandić predstavila je novu mobilnu aplikaciju za roditelje djece od 0-3 godine, Growing te je istaknula kako je uz hrvatski jezik aplikacija dostupna na još 5 europskih jezika. "Aplikacija Growing će biti ključan izvor informacija za roditelje, ali i za sve koji pružaju podršku roditeljima. Aplikacija je nastala u okviru Erasmus+ projekta Roditeljstvo+ / Parenting+, čiju je izradu financirala Europska komisija, a sufinancirali su Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske" - izjavila je Daniela Drandić.

Na konferenciji su sudjelovali sudionici/ca iz Hrvatske i Europske unije - psihologinje, sociologinje, primalje, patronažne sestre, doule i druge stručnjake/kinje,

Program konferencije možete vidjeti ovdje

Grad Zagreb - prijatelj dojenja