clanak False

Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba

24.05.2020.
U Zagrebu je epidemiološka slika povoljna jer treći dan zaredom nema novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je  na konferenciji za novinare Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.  Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 210 osoba, nema novo ozdravljenih što znači da je još uvijek 27 osoba kovid pozitivna.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 33 osoba, samoizolacija nije određena niti za jednu, a tri osobe su upućene na testiranje, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata Dario Krnjaković istaknuo je da su statičari tijekom jučerašnjeg dana pregledali 155 novih objekata. Od ukupnog broja pregledanih, njih 21. 738 crvenu oznaku dobilo je 5 % objekata, žutu 20% i zelenu njih 75%. Na tramvajskoj trasi uklanjaju se objekti kojima prijeti urušavanje u Jurišićevoj ulici, a u planu su radovi i u Draškovićevoj ulici.

Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo kazao je da je od potresa do danas postupano na 7198 lokacija te je prikupljeno 18 101 tonu građevinskog otpada. Tijekom jučerašnjeg dana postupano je  je na 150 lokacija i prikupljeno 238 građevinskog otpada.

Gradonačelnik Milan Banidć zahvalio se svim sugrađanima na disciplini i samodisciplini, zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima u domovima za starije i nemoćne, ali i svim djelatnicima trgovačkih društava koji su zadnja dva mjeseca na zagrebačkim ulicama, a posebno vatrogascima i onima koji su angažirani za rad na visinama, odnosno zagrebačkim krovovima.
Gradonačelnik je također naglasio da očekuje poziv iz Vlade kako bi razgovarali o  realizaciji projekta Imunološkog zavoda, jer kako je rekao Imunološki je trenutno jedan od najvećih prioriteta u Republici Hrvatskoj i mora biti u funkciji.

Gradske vijesti - 2020.