clanak False

Posebni Javni poziv za financiranje interkulturnih programa dobrodošlice

16.05.2024.
Grad Zagreb raspisao je posebni Javni poziv za financiranje interkulturnih programa dobrodošlice. Glavni ciljevi ovoga poziva su povećanje dostupnosti i uključivosti kulture i umjetnosti, poticanje i razvoj programa koji potiču kulturu dobrodošlice različitih zajednica i društvenih skupina, poticanje interkulturne razmjene i dijaloga te uvažavanja i razumijevanja različitosti, olakšavanje kulturne integracije ciljanih skupina te njihovo povezivanje s lokalnim stanovništvom te upoznavanje lokalnog stanovništva s kulturama ciljanih skupina.

Na Javni poziv mogu se prijaviti:

- Umjetnički i kulturni programi koji su posebno kreirani i usmjereni na ciljane skupine, uključujući i prilagodbu jezičnog sadržaja te oni koji prezentiraju različite kulture, uključujući kulture ciljanih skupina (izložbe, predstave, koncerti, filmske projekcije, književna događanja, festivali i manifestacije, javne tribine, predavanja, radionice i druga kulturna događanja), uključujući i kulturno-umjetničku produkciju
- Kreativne komunikacijske kampanje i prateće aktivnosti kao što su predavanja i javne rasprave, edukativne aktivnosti, izdavanje tiskanih i elektroničkih knjiga, publikacija i interneta te druge aktivnosti koje izravno doprinose ostvarenju ciljeva ovog Javnog poziva.  Poziv je otvoren do 10.6. 2024. do 16 sati.
 
Tekst Javnog poziva dostupan je na poveznici ovdje.

Aktualno