clanak False

Podjela građevinskog materijala u gradskim četvrtima Donji grad, Gornji grad - Medveščak, Črnomerec i Podsljeme

22.04.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić jutros je sa suradnicima obišao lokacije na kojima je započela  podjela građevinskog materijala stanovnicima gradskih četvrti: Donji grad, Gornji grad – Medveščak i Črnomerec kao pomoć za sanaciju oštećenja od potresa.

''Želim zahvaliti resornim pročelnicama za mjesnu samoupravu i javnu nabavu na brzoj i efikasnoj reakciji. Iskoristili smo maksimalni zakonski okvir za prirodne nepogode, poštivajući pritom  Zakon o javnoj nabavi. Ovo nije konačno rješenje, ali je privremena mjera koja ljudima čiji su domovi oštećeni u potresu puno znači. Moramo ostati zajedno u ovoj situaciji, čuvati zdravlje te, u konačnici, svima koji su morali napustiti svoje kuće i stanove osigurati što brži povratak u njihove domove'', istaknuo je gradonačelnik pa je dodao da jedino solidarnošću, empatijom i brigom za druge možemo dobiti ovu utakmicu.
 
Podsjetimo, ova mjera pomoći prvenstveno je namijenjena vlasnicima stambenih objekata koji nakon sanacije manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, bilo da su iz četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad – Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete), bilo da su iz drugih četvrti.
Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala ( crijep, drvna građa, čavli za drvo, krovna folija, mort za zidanje, opeka) za nužnu sanaciju svojih objekata morati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Građevinski materijal će dijeliti članovi vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova za podjelu su podatci Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o oštećenjima u potresu.

Danas popodne zagrebački gradonačelnik obišao je i lokacije na kojima se dijeli materijal u Gradskoj četvrti Podsljeme, u Vidovcu i Markuševcu.
 




 

Gradske vijesti - 2020.