clanak False

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

21.04.2020.
Hina/www.zagreb.hr / U Zagrebu je na koronavirus tijekom ponedjeljka testirano 199 osoba, 16 ih je bilo pozitivno,  od čega je 6 novozareženih, a 10 su nanovo testirane osobe, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 199 osoba, od toga je bilo 16 pozitivnih, 6 novozaraženih i 10 retestiranih. Ukupan broj zaraženih osoba u Zagrebu je 450 osoba", rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. 

Tijekom jučerašnjeg dana pruženo je 129 usluga psihološke pomoći građanima, a ukupno do sada 4516. 

Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava izvijestio je da se u Studentskom domu Cvjetno naselje trenutno nalaze 484 osobe kojima su u potresu stradali domovi.

"Broj korisnika smanjen je za 30-tak. Riječ je o osobama kojima su statičari pregledali domove i označili ih useljivima", kazao je Penava.

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano je 10 osoba koje su kršile mjere samoizolacije.

"Podnesena je i kaznena prijava za širenje i prenošenje zarazne bolesti. Mlađa žena s područja Novog Zagreba napustila je svoje mjesto stanovanja, iako je bila pozitivna na koronavirus i bila joj je određena mjera liječenja u kući", izvijestio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Policija je podnijela i dva optužna prijedloga za izmišljanje i širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građanama. Dvije osobe, izvijestio je, na javnim su mjestima izjavljivale da su pozitivne na koronavirus, iako to nisu bile. 

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je zadovoljan trenutnom situacijom te zahvalio svim djelatnicima trgovačkih društava koji svakodnevno dodatno pomažu u odvozu i odvajanju miješanog komunalnog odvoza, ali i svim djelatnicima  Crvenog križa i zdravstvenih institucija, jer kako je rekao jedino zajedničkim snagama možemo riješiti probleme koje su nas zadesili.

Na upit o postavljanju štandova i prodaji jagoda, gradonačelnik je istaknuo kako će Gradski ured za poljoprivredu izaći s prijedlogom prema Nacionalnom stožeru da se na određenim -najfrekventnijim mjestima u gradu omogući OPG-ovcima postavljanje štandova i prodaja domaćih jagoda u skladu sa svim mjerama sigurnosti i zaštite.

Također je istaknuo da se sutra nastavlja s podjelom građevinskog materijala u Donjem i Gornjem gradu te Podsljemenskoj zoni.
 

Gradske vijesti - 2020.