clanak False

Čestitka gradonačelnika u povodu Međunarodnog praznika rada

29.04.2020.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, drage radnice i dragi radnici,
 
odsrca vam čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa Radnika!
 
Ovogodišnji praznik rada obilježavamo  u posebnim okolnostima, bez druženja i javnih manifestacija, u vlastitim domovima,  držeći se mjera za borbu protiv epidemije koronavirusa,  istodobno suočeni s posljedicama razornog potresa koji nas je pogodio 22. ožujka.
 
Nije nam lako, ali znam da ćemo zajedništvom, solidarnošću, razboritošću i nužnom  strpljivošću izdržati sve nedaće i  da ćemo se uskoro vratiti svakodnevnim obvezama, intenzivirati obnovu grada i učiniti sve kako bi naše rane što prije zacijelile.
 
U ovoj dvostrukoj nevolji mnogi su pogođeni i mnogi su zabrinuti. Stoga je važno poručiti da radnička prava, kontinuirani rad na afirmaciji rada, solidarnosti i zajedništva – velika postignuća povijesne radničke borbe za slobodu i dostojanstvo svakog pojedinca, ni danas ne smiju biti reducirana, zanemarena ili potisnuta.
 
Upravo inzistirajući na tim vrijednostima, odnosno promičući rad, kreativnost, znanje i obrazovanje pronaći ćemo izlaz i put za izgradnju boljega, pravednijeg, sretnijeg i  efikasnijeg društva.
 
Samo tako naš Zagreb i našu Hrvatsku možemo učiniti boljim i perspektivnijim mjestom za život, osobito našoj mladosti.
 
Ovo je vrijeme solidarnosti, rada i  zajedništva!
Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i  svoje bližnje!

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić




 

Gradske vijesti - 2020.