Hrana i vino Korčule i Pelješca
Povodom Hrvatskog festivala hrane vina, koji se održava od 13. do 15. studenog u Areni Zagreb, predstavljeni proizvođači iz Korčule i Pelješca u Klovićevim dvorima.
15.10.2015.
Ovogodišnji tradicionalni Hrvatski festival hrane i vina posvećen je domaćim enogastro destinacijama Korčule i Pelješca. Na predstavljanju proizvođača hrane i vina iz ovih južnodalmatinskih krajeva, u galeriji Klovićevi dvori posjetitelji degustiraju autohtone vinske sorte: Plavac mali, Dingač, Rukatac Grk i Pošip te tradicionalne kulinarske specijalitete.
Proizvođače i goste je pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je naglasio kako hrvatski vinari mogu biti ponosni na svoje proizvode vrhunske kvalitete, konkurentne na europskome i svjetskome tržištu. Vinarstvo je tradicionalno zanimanje vaših krajeva i drago nam je da mladi ljudi nastavljaju tradiciju svojih očeva i djedova. Hrvatsko prirodno bogatstvo, klimu i druge preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina sve više poduzetnika spremno koristi na najbolji način – rekao je gradonačelnik.
Hrvatski festival hrane i vina održava se od 13. do 15. studenog u Areni Zagreb, a posjetitelji će, osim vrhunskih vina, upoznati i gastronomske osobitosti ovih područja: sir, pršut, maslinovo ulje, razne vrste rakija i džemova te druge delicije.