clanak False

Sportska infrastruktura

06.03.2020.

Ustanova Upravljanje sportskim objektima - Bazen Jelkovec

Sportsku infrastrukturu Grada Zagreba čini 156 sportskih građevina na kojima brojna sportska populacija provodi svoj obimni program. Ustanova Upravljanje sportskim objektima upravlja i održava 31 sportsku građevinu te Sportsko rekreacijski centar Bundek.

Grad Zagreb kontinuirano povećava broj sportskih građevina, posebice za sportove kojima nedostaju kao što je atletika, gimnastika, borilački, vodeni sportovi itd. Značajnim financijskim ulaganjima, osiguranim iz gradskog proračuna, redovito se poboljšavaju uvjeti na izgrađenoj sportskoj infrastrukturi i ispunjavaju visoki standardi za održavanje najzahtjevnijih međunarodnih natjecanja.

U posljednjih nekoliko godina izgrađena su tri nova bazenska kompleksa: bazen Svetice, bazen Jelkovec i bazen Iver, a u planu je izgradnja još dva bazenska kompleksa na području Španskog i Dubrave. Na zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 18 otvoren je moderni boksački centar, a u paviljonu 1 prva atletska dvorana u Hrvatskoj s kružnom stazom.

Grad Zagreb redovito provodi investicijsko održavanje i opremanje sportskih građevina, pa je između ostalog, u sklopu Sportskog centra Lučko uređena najsuvremenija gimnastička dvorana u ovom dijelu Europe koja je opremljena najmodernijim gimnastičkim spravama. U Sportskom parku Mladost sanirani su atletska staza, skakalište i bacalište u kojem se održava jedan od najvećih hrvatskih sportskih događaja Memorijal Borisa Hanžekovića, a kroz proces sanacije prošla je i ledena dvorana Doma sportova. U značajnoj mjeri poboljšani su uvjeti i na 28 zagrebačkih nogometnih igrališta i stadiona, a u planu je nastavak uređenja i ostalih sportskih objekata.


Pregled kategoriziranih sportskih građevina u vlasništvu Grada Zagreba