clanak False

Besplatna dostava lijekova pacijentima s kroničnom terapijom, teško pokretnima i osobama kojima je dodijeljena mjera samoizolacije

10.04.2020.
U okviru projekta „Pozovi za zdravlje“ Hrvatska liječnička komora besplatno dostavlja lijekove i nudi ljekarničke savjete pacijentima kojima je dodijeljena mjera izolacije, samoizolacije i nepokretnim osobama koje su u mreži socijalnih službi te transplantiranim, onkološkim i drugim imunokompromitiranim pacijentima kojima je važno da ne izlaze iz svojih domova za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Uslugu ljekarnika-volontera možete zatražiti na izravni broj Call centra Hrvatske ljekarničke komore 072 700 222 ili putem zajedničkog pozivnog broja Hrvatskog Crvenog Križa i Hrvatske ljekarničke komore na 0800 11 88.

Nakon što nazovete jedan od gore spomenutih brojeva bit ćete spojeni s Call centrom Hrvatske ljekarničke komore. Ljekarnici-volonteri u Call centru imaju mogućnost pružanja odgovarajućeg ljekarničkog savjeta i/ili organizirati izdavanje lijekova (dostava lijekova) u domu bolesnika od strane ljekarnika-volontera.

Putem Call centra možete zatražiti i savjet o novim terapijama koje su vam propisane te provjeriti mogućnost primjene nove terapije s lijekovima koje koristite od ranije.

Proces dostave lijeka započinje pozivom pacijenta prema Call centru, ljekarnici-volonteri naprave trijažu te kroz detaljan razgovor s pacijentom naprave nalog za izdavanje i dostavu lijekova. Nakon kreiranja naloga, ljekarna koja je najbliža mjestu stanovanja pacijenta ili ljekarna u kojoj inače podižete lijekove dobiva nalog za izdavanje terapije. Ljekarnik-volonter kontaktira pacijenta prije same dostave, kako bi s njim dogovorio sve detalje vezane uz dostavu.

Dostava lijekova se odnosi samo na lijekove koji se izdaju na liječnički recept.


 
 
 

ARHIVA