clanak False

Dan i noć na PMF-a

Na šest odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta danas se održava popularno znanstveno događanje Dan i noć na PMF-u.
10.04.2015.

Na šest odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas se održava popularno znanstveno događanje Dan i noć na PMF-u.

Događanje, u sklopu kojeg se održava šest manifestacija: Noć biologije, Dan otvorenih vrata geografije – Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Geološko poslijepodne, Otvoreni dan geofizike i Otvoreni dan geografije, svojim dolaskom podržala je i opunomoćena zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin.

Lijepo je vidjeti mladost koja je željna znanja. Ovakve ih manifestacije potiču na prirodoslovne znanosti jer Hrvatskoj trebaju takvi mladi znanstvenici koji će pokretati procese važne za napredak ove zemlje te stvarati nove vrijednosti, rekla je Vesna Kusin.

U društvu s dekanom PMF-a prof.dr.sc. Zoranom Curićem, opunomoćena zamjenica obišla je laboratorije i sudjelovala u brojnim eksperimentima i prezentacijama koje su održavali studenti fakulteta.

Radi se o manifestaciji koja se održava s ciljem popularizacije ovih znanosti, koju će, očekuje se, pohoditi više od 12 tisuća posjetitelja kojima će oko 600 studenata te 150 asistenata i nastavnika PMF-a nastojati na zanimljiv način prezentirati prirodne znanosti, ali i doznati razne zanimljive i, u svakodnevnom životu, korisne informacije, kao npr. kako se proizvodi munja, kako se iz limuna i bakrenih žica može proizvesti energija sa jednu malu noćnu lampicu i druge zanimljive kemijske reakcije.

Pročitajte više na stranicama PMF-a.
 


Gradske vijesti - 2015.