clanak False

Miran Tikvicki zagrebački je stipendist!

S ciljem poticanja umjetničke izvrsnosti, Grad Zagreb preuzeo je obvezu sufinanciranja prve godine američkog studija Mirana Tikvickog.

06.10.2014.

 

 

Miran Tikvicki od danas je zagrebački stipendist! istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, nakon što je u Gradskoj upravi ponovno primio nadarenog mladog tamburaša iz Subotice, prvog studenta tamburice - stipendista Berklee College of Music u Bostonu. Naime, dobitnik prestižne stipendije nije uspio dobiti potporu nadležnih ministarstava u Srbiji i Hrvatskoj te je Grad Zagreb, s ciljem poticanja umjetničke izvrsnosti, na sebe preuzeo obvezu sufinanciranja Miranove prve godine studija u Americi.


Na sastanku kod gradonačelnika u srpnju, dogovoreno je da će Zagreb sudjelovati u stipendiranju s iznosom od 20.000 dolara, a ostatak je Miran tražio od resornih ministarstava u Srbiji i Hrvatskoj. Njihov negativan odgovor bio je, stoga, povod još jednome sastanku u zagrebačkoj Gradskoj upravi na kojemu je gradonačelnik Bandić rekao kako je nedopustivo da ovakav glazbeni biser ne dobije šansu za školovanje na prestižnom učilištu: Miran će tako u siječnju postati prvi student tamburice na bostonskom Berklee College of Music.


Uz zahvalu gradonačelniku, mladi glazbenik naglasio je kako je od iznimne važnosti prva godina studija, tijekom koje će se truditi nastaviti osvajati brojne nagrade, a koje će mu, nada se, donijeti povećanje iznosa stipendije i u konačnici smanjiti troškove studija. Trenutno njegova američka stipendija iznosi 18.000 dolara, a ukupan trošak školovanja je 65.000 dolara, što uključuje trošak školarine, studentskog doma, školske literature i opreme,a li i zdravstveno osiguranje, pravne troškove i sl.


Više...


Gradske vijesti - 2014.