clanak False

Pučka pravobraniteljica kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić sastao se u Gradskoj upravi s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović, koja ga je, između ostalog, upoznala s pritužbama građana.
08.05.2014.

Gradonačelnik Milan Bandić sastao se, danas, u Gradskoj upravi s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović, koja ga je, između ostalog, upoznala s pritužbama građana oko rješavanje predmeta vezanih za komunalnu i stambenu problematiku, prema izvješću za 2012. – 2013. godinu. 

Pravobraniteljica Vidović napomenula je da je Izvješće, koje obuhvaća područje cijele Hrvatske, predano Hrvatskom saboru i da je iz njega vidljivo da je potrebna suradnja svih relevantnih institucija kako bi se situacija promijenila na bolje i građani brže i lakše rješavali probleme. 

Gradonačelnik Bandić praktičan je čovjek i odmah nudi moguća rješenja za poboljšavanje efikasnosti, istaknula je pučka pravobraniteljica, dodavši da je dogovoreno da se održavaju redoviti sastanci koji će pomoći da usluge i rješavanje problema-predmeta građana bude bolje i brže.
 
Prema spomenutom Izvješću povećao se broj pritužbi na sporost pravosuđa, pritužbi oko problema i sukoba s administracijom, te onih u vezi socijalnih prava građana, što i nije neobično s obzirom na teško socijalno stanje mnogih ljudi, dodala je pravobraniteljica, naglašavajući da nismo dovoljno dostupni građanima, sve predugo traje i građani vrlo često ne znaju kome se za određeni problem trebaju obratiti – ne znaju svoja prava obraniti.


Gradske vijesti - 2014.