clanak False

Suradnjom javnog i civilnog sektora do solidarnijeg i uključivijeg društva

24.11.2023.
Obilježavanju 25. obljetnice splitske Udruge MoSt čije djelovanje je, prema riječima njena predsjednika Drage Lelasa, bilo ispunjeno entuzijazmom, dobrom i pozitivnom energijom, postignućima i brojnim iskoracima u domeni socijalne skrbi, na poziv Đordane Barbarić, voditeljice Centra znanja za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, odazvale su se i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom mr. sc. Lora Vidović i zamjenica pročelnice dr.sc. Romana Galić.
Nakon uvodnih, pozdravnih, govora održana je konferencija pod nazivom: „Moć i nemoć organizacija civilnog društva u izgradnji solidarnog i uključivog društva“.
Osvrćući se na ulogu, vrijednost i značaj organizacija civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te Nives Ivelja direktorica Udruge MI iz Splita, svojim izlaganjima su se osvrnule na moguće promjene u tom smislu.
Nakon izlaganja dr.sc. Dražena Šimleše Tjeskoba, otpornost, aktivizam, ljubav uslijedila je panel rasprava na temu konferencije, dok je drugi panel otvorio pitanje Kako smo promijenili perspektivu.
U panelima su sudjelovali predstavnici Zelene akcije, Centra za mirovne studije, Zajednice Saveza za osobe s invaliditetom RH, GONGa, udruga: za inkluziju „Lastavice“, MI, SRCE, HELP, MoSt, Lige za prevenciju ovisnosti.

FOTO: FaceBook stranica Udruge MoSt

Aktualnosti / događanja