clanak False

Okrugli stolovi u okviru projekta „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“

20.12.2021.
Grad Zagreb provodi projekt „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“ (u daljnjem tekstu: Projekt) u suradnji s partnerima: Ambidekster klubom, Hrabrim telefon, Udrugom „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, Udruženjem „Djeca prva“, Centrom za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Dječjim domom Zagreb. Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj Projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja i zapošljavanja za mlade bez roditeljske skrbi koji izlaze iz alternativne skrbi (s posebnim naglaskom na mlade majke) i mlade maloljetnike s problemima u ponašanju koji su u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja (s posebnim naglaskom na mlade s ovisnošću o kockanju i Internetu) kroz integriranu podršku Mreže za mlade s inicijalnim obuhvatom na području Grada Zagreba te Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Osječko-baranjske županije.

U okviru Projekta jedna od aktivnosti je održavanje okruglih stolova za promociju usluga razvijenih u sklopu projekta prema srednjim školama i domovima za mlade na području četiri županije.

Dana 08. listopada 2021. održani su online okrugli stolovi za područje Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, a 22. listopada 2021. za područje Grada Zagreba i Osječko-baranjske županije.

Na okruglim stolovima sudjelovao je ukupno 21 predstavnik srednjih škola i domova za mlade sa područja navedenih županija.

Nakon pozdravnog obraćanja pomoćnice pročelnice za socijalnu politiku, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zorane Uzelac Bošnjak, univ.spec.act.soc., svoje usluge predstavili su partneri u Projektu te vanjski stručnjaci:

1. Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Udruga Igra – Individualna podrška kroz savjetovanje, grupna psiho-socio-pedagoška podrška
2. Ambidekster klub i Udruženje „Djeca prva“ – Klub za zapošljavanje i Karijerno savjetovanje
3. Hrabri telefon – Individualno i Karijerno savjetovanje
4. Vanjski stručnjaci iz Krapinsko-Zagorske (Mreža udruga Zagor), Osječko-baranjske (PRONI Centar za socijalno podučavanje) te Karlovačke županije (Carpe Diem).

Moderatorica okruglih stolova bila je gđa Ivana Nikčević, mag.polit.soc., voditeljica Odsjeka za realizaciju aktivnosti projekata u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
Aktualnosti / događanja