clanak False

Održan okrugli stol „Psihosocijalni tretman kao jedan od stupova koordinirane zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“

04.12.2023.
U sklopu kampanje „16 dana aktivizma“, u organizaciji Društva za psihološku pomoć i Doma za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga- Zagreb“ 01. prosinca 2023. u prostorima Tribina Grada Zagreba održan je okrugli stol: „Psihosocijalni tretman kao jedan od stupova koordinirane zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“.
Uvodničarke na temu stručnog skupa bile su: prof. dr.sc. Marina Ajduković i dr.sc. Željka Barić, ravnateljica Doma „Duga- Zagreb“, dok su ciljeve, sadržaj, način rada i ishoda programa Psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji kao i zaštitne i sigurnosne mjere te socijalne usluge Psihosocijalnog tretmana radi prevencije nasilničkog ponašanja predstavili prof. dr.sc. Dean Ajduković i prof. dr.sc. Marina Ajduković.
U panel raspravi uvodničarima su se priključile i sutkinja Visokog kaznenog suda dr.sc. Lana Petӧ Kujundžić i Anita Matijević, voditeljica Odjela kriminaliteta na štetu djece Ministarstva unutarnjih poslova te prisutne stručnjakinje i stručnjaci.
Unutar panel rasprave naglašena je važnost redovite međuresorne suradnje s ciljem razmjene iskustava iz prakse, kao i potrebe za unapređenjem umreženog multi-sektorskog pristupa u koordiniranoj zaštiti žena od nasilja, kako u području prevencije i području sudstva te procesuiranja prekršajnih i kaznenih djela nasilja, tako i u područjima pružanja podrške žrtvama nasilja nad ženama i svrsishodne primjene mjere psihosocijalnog tretmana počinitelja/ica nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
 

Aktualnosti / događanja