clanak False

Obilježen Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama

28.04.2023.
Da životna dob nije prepreka za plesni pokret već je potrebna samo volja pokazalo je danas, u prigodi obilježavanja Svjetskog dana plesa, gotovo 200 sudionika - korisnika domova za starije osobe i gerontoloških centara Grada Zagreba. Svečano otvorivši manifestaciju, koja se održava već šesnaestu godinu zaredom, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr. sc. Romana Galić izrazila je zadovoljstvo odazivom i entuzijazmom zaljubljenika u ples. „Svjetski se dan plesa, još od 1982. godine, obilježava 29. travnja, a istoga dana obilježava se i Europski dan solidarnosti među generacijama, čime je ova manifestacija, koja  predstavlja idealan spoj solidarnosti i suradnje raznih dobnih skupina, upravo i prigoda da slavimo radost života kroz pokret i ali ono što je još važnije - kroz međusobno uvažavanje.“, poručila je zamjenica dr.sc. Galić.
Manifestacija je počela međugeneracijskom točkom plesne grupe „Velike i male trešnjice“  koju čine korisnici Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb i učenici Osnovne škole Augusta Šenoe, Područne škole Pongračevo, pod vodstvom Lane Banovec Čović i Gorane Karabatić. Nakon jednosatnog programa plesnih nastupa, manifestacija se nastavila u formi starih zagrebačkih plesnjaka i druženje uz prigodni domjenak.  
Ovogodišnji „16. Svjetski dan plesa“ održan je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Domom za starije osobe Sveta Ana Zagreb u prostorima Mjesnog odbora Prečko.

Impresivan podatak o gotovo 3 000 sudionika tijekom proteklih petnaest godina dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije.
 
 

Aktualnosti / događanja