clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana plesa i Europskog dana solidarnosti među generacijama

29.04.2022.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa i Europskog dana solidarnosti među generacijama u Domu za starije osobe Peščenica, Zagreb dana 29. travnja 2022. godine s početkom u 10:00 sati  održala se manifestacija „15. Svjetski dan plesa“.
 
Manifestaciju je petnaestu godinu zaredom tradicionalno organizirao Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Dom za starije osobe Peščenica, u suradnji s ostalim domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.
 
Od 2008. godine ova manifestacija prerasla je od jednog ugodnog druženja uz ples i glazbu u gotovo neizostavan događaj u kalendarima domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba te Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Impresivan podatak o gotovo 3000 izvođača tijekom proteklih 14 godina održavanja manifestacije dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti u zlatnim životnim godinama.
Nakon dvije duge i izazovne pandemijske godine, manifestacija se održala uživo, i kako i priliči tradiciji dugoj 15 godina, uz glazbu, ples i mnogo dobre zabave.
 
Manifestacija je započela plesnim točkama folklorne skupine Dječjeg vrtića „Duga i korisnika Doma za starije osobe Peščenica, domaćina manifestacije. Manifestaciju je svečano otvorila izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom gđa Romana Galić.
 
U slavljeničkom tonu, manifestacija se nastavila u formi starih zagrebačkih plesnjaka i nastup renomiranih hrvatskih pjevača koji su obilježili mladost naših starijih sugrađana: Mire Ungara i Drage Mlinareca. Na manifestaciji je nastupilo više od 100 sudionika/korisnika domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba koji su pokazali kako životna dob nije prepreka za plesni pokret već je potrebna samo volja.
 

Aktualnosti / događanja