clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi

07.10.2021.
Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organizira obilježavanje Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi. Tim povodom građani će prigodnom donacijom moći podržati rad udruge La Verna s ciljem razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi, kao i unapređenja palijativne skrbi u Hrvatskoj, a događanje se organizira pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba. 
Akcija će se održati u subotu, 9. listopada 2021. od 10:00 do 14:00 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg).
Pod krilaticom akcije „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“, zainteresirani građani će u znak zahvalnosti dobiti lončanicu začinskog bilja kao simbol podrške osobama u potrebi za palijativnom skrbi.
U trenutnim okolnostima epidemioloških mjera, palijativni bolesnici se osjećaju još izoliranijima od ostatka društva. Zbog toga akcija ima još veću važnost, jer lončanice začinskog bilja koju volonteri udruge odnose korisnicima služe kao simbol da se uvijek nekome mogu obratiti za pomoć i podršku.
Zajedničkim snagama omogućimo palijativnim bolesnicima dostojanstven život do kraja.
Zainteresirani mogu i online putem pokloniti začinsko bilje palijativnom bolesniku kojeg osobno poznaju, a ne mogu posjetiti zbog trenutačne situacije ili korisniku koji je poznat udruzi posjetom na: https://laverna.hr/?page_id=2
Događaj se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama te molimo sve posjetitelje da poštuju propisana pravila i time doprinesu našoj zajedničkoj sigurnosti. 
Pozivamo sve da nam se pridružite na Cvjetnom trgu. 
 
 
 

Aktualnosti / događanja