clanak False

Multiplier sport event

13.06.2022.

Grad Zagreb kao nositelj projekta „Work for a cause, serve for sport“, 4. i 5. lipnja 2022. godine organizirao je Multiplier sport event, u sklopu kojeg se održala konferencija s ciljem podizanja svijesti o važnosti promicanja volontiranja za sport, radionice za volontere i organizatore te okrugli stol o važnosti volontera u organizaciji sportskih manifestacija.
 
Dvodnevno događanje koje se održavalo u Kulturno informativnom centru, u Zagrebu, otvorio je sportski novinar Filip Brkić, a sudionicima su se obratili  Andrea Pintar, voditeljica projekta „Work for a cause, serve for sport“, Andrej Pisl, predstavnik partnera projekta iz Slovenije - European University Sport Association i Milan Pavelić, pomoćnik pročelnice za sport i mlade u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade.
 
Nakon završetka konferencije za sve prijavljene uslijedila je edukacija volontera i organizatora u različitim područjima volontiranja u sportu. Na radionicama je ukupno sudjelovalo 60-ak volontera i predstavnika organizatora koji su imali priliku poslušati tri modula o sportskom volontiranju - Sportski događaji - logistička podrška,  Sportski asistenti za osobe s invaliditetom i Menadžment volontera. Edukativne module predstavili su stručnjaci iz područja sporta i volonterstva, Tomislav Paripović i Ana Veočić te Ivana Aničić i Maida Arslanagić koji su intenzivno sudjelovali u njihovoj izradi.
 
Drugog dana Multiplier sport eventa održan je okrugli stol o podršci organizatorima sportskih manfestacija za unapređenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, a na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstva, sportskih saveza klubova i udruga, Sveučilišta u Zagrebu i volontera.
 
Neki od zaključaka okruglog stola bili su nužnost promicanja volontiranja u sportu, pogotovo u sportu osoba s invaliditetom, unaprijeđenje menadženta volontera i daljnja edukacija sportskih organizacija, donošenje zakonodavnog okvira za volontere u sport, osnivanje baze sportskih volontere te nužnost uspostavljanja volonterskih programa na sveučilištima.
 
Projekt u kojem osim Grada Zagreba sudjeluje još pet partnera iz Slovenije, Italije, Grčke i Španjolske sufinanciran je iz programa Erasmus+ Europske unije, a njegova vrijednost je 2.750.362,50 HRK.