clanak False

Ispitivanje stavova o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama

19.01.2023.
Udruga B.a.B.e. u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Domom Duga Zagreb i Zakladom „Zajednički put“ te uz podršku Pučke pravobraniteljice, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i Europske socijalne mreže provodi projekt puSHEd – Protect, Understand, Support: Help the Elderly.
Cilj projekta je prevencija i suzbijanje rodno uvjetovanog nasilja prema ženama starije životne dobi razvojem rodno specifičnih odgovora u pružanju podrške žrtvama i podizanjem kapaciteta relevantnih dionika/ca sustava zaštite i podrške. Također, projekt je usmjeren na podizanje svijesti opće populacije i poboljšanje odgovora zajednice na rodno uvjetovano nasilje prema starijim ženama pri čemu se prvenstveno podrazumijeva veći broj prijava nasilja te prevencija istog.
U sklopu projekta provodi se ispitivanje stavova opće populacije Republike Hrvatske o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama. Rezultati istraživanja koristit će se isključivo u svrhu izrade kampanje koja će za cilj imati podizanje svijesti o predmetnom problemu.
Ljubazno Vas molimo da izdvojite 10 minuta svoga vremena i ispunite anketni upitnik u nastavku te na taj način date svoj doprinos progovaranju o ovoj važnoj temi:

Upitnik - ispitivanje stavova o obiteljskom nasilju i nasilju nad ženama

Aktualnosti / događanja