clanak False

III. konferencija inicijative gradova - Zagreb, Split, Rijeka i Osijek "Utjecaj epidemije COVID - 19 na siromaštvo – socijalne i demografske posljedice i izazovi"

16.09.2021.

 
Na trećoj po redu konferenciji inicijative velikih gradova Zagreba, Splita, Rijeke i domaćina Osijeka koja se održala u ponedjeljak, 13. rujna 2021., okupili su se stručnjaci s područja socijalne skrbi s ciljem otvaranja tema koje su vezane uz borbu protiv siromaštva te prikazivanjem modela i izazova s kojima se susreću dionici u socijalnom sustavu a čiji je rad usmjeren prema cilju socijalne sigurnosti i pravde.
Uz pročelnike velikih hrvatskih gradova na konferenciji su sudjelovali i ostali ključni dionici u području socijalne skrbi: Osječko-baranjska županija, Centar za socijalnu skrb Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, Dkolektiv- organizacija za društveni razvoj, Udruga za rad s mladima Breza, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, Dom za stare i nemoćne osobe Osijek, Udruga Plantaža te profesori i studenti/ce Pravnog fakulteta Osijek – Studij socijalnog rada.
O novim izazovima s kojima se u borbi protiv siromaštva susreće Grad Zagreb govorila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dr.sc. Romana Galić.
 
Više o samom događanju možete pročitati na stranicama Grada Osijeka.
https://www.osijek.hr/u-osijeku-odrzana-treca-po-redu-konferencija-inicijative-velikih-gradova-na-temu-siromastva-pod-nazivom-utjecaj-epidemije-covid-19-na-siromastvo-socijalne-i-demografske-posljedice-i/

Aktualnosti / događanja