clanak False

Gradonačelnikov apel u povodu početka školske godine

03.09.2016.
Draga djeco, učenice i učenici,

nova je školska godina pred vama. Nakon ljetnog odmora, zabave, igre i opuštanja pred vama su i novi izazovi, nova znanja, prijateljstva, iskustva…

Izazovi vas, posebno one najmlađe, čekaju ne samo u školskim klupama, već i u prometu, na putu do škole i na povratku doma. Zato vas molim da budete oprezni, da se pridržavate uputa vaših roditelja i učitelja.
Jer, vi ste najveća vrijednost ove zemlje i ovoga grada! Premala smo zemlja da bismo dopustili da o vama čitamo na stranicama crnih kronika!

Znam da su vas vaši roditelji već pripremili za ono što vas čeka na putu do škole i obrnuto, ali posebno apeliram na vozače da uvijek, osobito sada kada nam se na gradskim ulicama pridružuje i 8.400  prvašića, otpuste papučicu gasa,  jer ulog je prevelik, a opreza nikada dosta!

Za vas smo, drage učenice i dragi učenici, i ove godine pripremili besplatne udžbenike, jer želimo osigurati uvjete da vama i vašim roditeljima bude lakše te da ostvarite sve svoje potencijale  kako biste već  sutra mogli preuzeti  brigu o budućnosti svoje zemlje i svoga grada.

Da bismo poboljšali uvjete vašega školovanja i ove smo godine gradili nove škole, vrtiće, školske dvorane, bazene, obnavljali zgrade, opremu i školska igrališta, a to namjeravamo činiti i dalje.

Naposljetku, svima vama, baš kao i vašim roditeljima, odgajateljima, učiteljima i nastavnicima još jednom želim uspješan početak nove pedagoške i školske godine.
Želim vam sretno školovanje, dobre ocjene i mnogo radosti!
A svima u prometu poručujem: Čuvajmo našu djecu, našu budućnost!







Vaš gradonačelnik
Milan Bandić
 

ARHIVA