clanak False

Savjetovanje s javnošću: Biciklistička magistrala – Zagreb istok

Savjetovanje s javnošću: Biciklistička magistrala – Zagreb istok
26.09.2016.
Kako bi gradski promet što više prilagodili zahtjevima održivog razvoja, nužno je implementirati  druge vidove prijevoza kao alternativu individualnomu motornomu prometu.

Jedan od njih je biciklistički, a za čiji je razvoj potrebno intenzivirati infrastrukturne prilagodbe i prometnu regulaciju.  Biciklistička magistrala – Zagreb istok je kapitalni projekt kojim se želi urediti biciklistički koridor od centra grada (Studentski centar, Savska ulica) do Dugog Sela.

Suradnja Grada Zagreba i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je rezultirala krajobraznim idejnim rješenjem za uređenje biciklističkog koridora istočnog dijela Zagreba koji je javno predstavljen 20. rujna 2016., a na kome će se temeljiti izrada projektne dokumentacije i  daljnja implementacija.  Na provedbi aktivnosti vezanih uz projekt u partnerskome odnosu, uz Grad Zagreb  su još HŽ Infrastruktura d.o.o. i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Krajobrazno idejno rješenje – uređenje biciklističkog koridora istočnog dijela grada Zagreba predviđa dionicu od cca 22,3 km, a još ih se  osam razmatra:
1. dionica
2. dionica
3. dionica
4. dionica
5. dionica
6. dionica
7. dionica
8. dionica

U auli Gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića 1, svakoga radnog dana od 8:00 do 16:00 možete pogledati izložbu te iznijeti vlastiti stav o projektu idejnoga rješenja.

Isto to možete učiniti ako obrazac ispunite i uputite  na adresu Trg S.Radića 1 ili ako isti taj obrazac skenirate i pošaljete na adresu e-pošte zgcu@zagreb.hr




 

Gradske vijesti - 2016.