clanak False

ARENA ZAGREB_dovršeno

19.04.2017.

20. SRPNJA

POČETAK GRADNJE DVORANE ARENA ZAGREB

 


U nazočnosti predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, ministara, predstavnika Gradskog poglavarstva i Skupštine, Hrvatskog rukometnog saveza, rukometnih reprezentativaca, te tvrtki INGRA i TriGranit Development Corporation, 20. srpnja, u zagrebačkom naselju Lanište, nakon pripremnih radova, položen je kamen temeljac za gradnju ARENE ZAGREB, ključnog objekta za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009., a koji će biti dovršen za 15 mjeseci.

Čast da položi kamen temeljac pripala je Ivanu Baliću, najboljem hrvatskom rukometašu i po treći puta izabranom najboljem rukometašu svijeta.

Višenamjensko arhitektonsko ostvarenje vrijedno 87 milijuna eura, u jednakim omjerima, kroz najam i održavanje, sufinancirat će Grad i Vlada.

Prema projektu tvrtke UPI - 2M d.o.o., Arena će, sa VIP – ložama i prostorima za medije moći primiti 15.200 posjetitelja, a nakon Svjetskoga rukometnog prvenstva koristit će se za brojna sportska, kulturna, zabavna i poslovna događanja. Tereni će zadovoljavati uvjete za mali nogomet, odbojku, stolni tenis, badminton, hrvanje, gimnastiku, boks, tenis i košarku, a, prema potrebi, pomicanjem teleskopskih tribina dvorana će imati i atletsku stazu koja će zadovoljavati i najzahtjevnije standarde. Projektanti su predvidjeli i mogućnost raznih inačica pregrađivanja dvorane za moguća istodobna događanja.Arena će sadržavati i popratne ugostiteljske i poslovno - komercijalne sadržaje, te malu dvor anu za treninge. Parkirališno - garažni prostor moći će primiti 926 automobila i 38 autobusa.
U konačnici, kad bude dovršena, Arena će koristiti svim sportašima, profesionalcima i rekreativcima, a Zagreb će moći biti domaćin bilo kojoj svjetskoj dvoranskoj manifestaciji.







11. srpnja 2007.

Prezentacija projekta

ARENA ZAGREB



U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba, predstavnika Vlade RH, Gradskog poglavarstva i Skupštine, te tvrtki INGRA i TriGranit Development Corporation, u gradskoj palači Dverce, predstavljen je projekt ARENA ZAGREB, budući sportski hram, ključni objekt za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009.

Višenamjensko arhitektonsko ostvarenje vrijedno 87 milijuna eura, u jednakim omjerima, kroz najam i održavanje, sufinanciraju Grad i Vlada, a prema najavi s prezentacije, bit će dovršeno za 15 mjeseci. Ishođena je lokacijska dozvola, građevinska postaje pravomoćna 18. srpnja, a dva dana kasnije, 20. srpnja u 10 sati, nakon pripremnih radova, počet će i dugo očekivana gradnja.

Prema projektu tvrtke UPI - 2M d.o.o., športska dvorana smještena na Laništu, imat će kapacitet od 15.200 posjetitelja, a nakon Svjetskog rukometnog prvenstva koristit će se za brojna sportska, kulturna, zabavna i poslovna događanja. Arena će sadržavati i popratne ugostiteljske i poslovno - komercijalne sadržaje, te malu dvoranu za treninge. Parkirališno - garažni prostor moći će primiti 926 automobila i 38 autobusa.




Pogledajte prezentaciju i kratki film :

ARENA ZAGREB.ppt

Zagreb_Arena_Upi-2M WMV.wmv