clanak False

Sustavno brojanje biciklističkog prometa u Zagrebu.

Vožnjom na biciklu zajedno sa suradnicima, gradonačelnik Bandić  označio je početak projekta Sustavno brojanje biciklističkog prometa.
30.05.2014.


Vožnjom na biciklu zajedno sa suradnicima, gradonačelnik Milan Bandić jutros je simbolično označio početak gradskog projekta Sustavno brojenje biciklističkog prometa, prvog u Zagrebu i Hrvatskoj.
Brojač bicikala / totem postavljen je na križanju Vukovarske ulice i Trga S. Radića, uz biciklističku stazu između zgrade Gradske uprave i dvorane Vatroslava Lisinskog.

Grad Zagreb radi sve kako bi podigao standarde na razinu Danske ili Nizozemske. Svakim danom sve je više biciklista i to je razlog više da osiguramo prometnu infrastrukturu, širimo biciklističke staze i promoviramo zdrav način života, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Biciklizam smanjuje zagađenje, gužve u prometu i svugdje se u Europi stimulira. Brojač služi i u promotivne i u edukativne svrhe te je početak sustavnog brojenja bicikala u gradu, izjavila je novinarima tom prilikom Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvu. 

Brojač bicikala na gornjem displeju prikazuje dnevne prolaske bicikala, a na okomitome godišnje.
Prikupljeni podatci trebali bi se koristiti u budućem planiranju biciklističkih staza, ali i za uspoređivanje stanja prije i poslije uređenja određenih pravaca te za praćenje stanja nakon uvođenja biciklističke infrastrukture i promotivnih programa u pojedinim dijelovima grada. Ovaj i još dva brojača, koja neće biti totemi nego klasični, prenosivi brojači, planirana Projektom, postavit će se do kraja lipnja, negdje u istočnome, odnosno zapadnome dijelu grada kako bi se popularizirao biciklizam. Za Projekt će se izdvojiti oko 190 tisuća kuna.

 

 

Tisućitog biciklistu kojeg danas zabilježi Brojač bicikala Grad nagrađuje obiteljskim ručkom u restoranu Okrugljak.

 

 


Gradske vijesti - 2014.