clanak False

Do kraja godine III a Odjel u Jankomiru

09.08.2012.


Do kraja godine IIIa Odjel Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru trebao bi biti gotov, a uskoro kreće i natječaj za izgradnju zamjenskog objekta za Odjel VI, najavio je gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima danas obišao gradilišta u Gradskoj četvrti Stenjevec.

Kako se čulo, gradnja IIIa Odjela, koja je započela u travnju ove godine, koštat će, zajedno s PDV-om, oko 17 milijuna kuna, dok je predviđena cijena za gradnju VI Odjela oko 30 milijuna kuna, uključujući i PDV.

Na budućem IIIa Odjelu pacijenti će biti smješteni u trokrevetne sobe, a u objektu površine oko 4200 m2, predviđene su i prostorije za dnevni boravak, za psihoterapiju i druge aktivnosti, kako bi pacijenti imali što bolje uvjete oporavka, naglasio je ravnatelj bolnice Mate Mihanović.

Druga točka obilaska bila je Ulica A. Šoljana koja će, spojivši Ulicu hrvatskih branitelja i Ulicu Jankomir, uvelike rasteretiti promet u Gradskoj četvrti Stenjevec istaknuo je zagrebački gradonačelnik, dodavši da će prometnica biti u funkciji najkasnije u drugoj polovici listopada ove godine.

Prema riječima predsjednika Gradske četvrti Stenjevec Marija Jelića, prva faza, vrijedna oko 12 milijuna kuna, obuhvaća gradnju sjevernog kolnika prometnice u dužini 900 m, širine 20 m, s kompletnom infrastrukturom, dok će u konačnici prometnica biti izgrađena u punom profilu ukupne širine 40 metara.

 

Vezani tekst


Gradske vijesti - 2012.