clanak False

Spomenik Bošnjacima braniteljima Hrvatske u Domovinskom ratu

21.06.2012.


U postrojbama Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata sudjelovalo je oko 25.000 Bošnjaka, od kojih je 1.100 položilo život za obranu domovine.

U znak sjećanja na tu žrtvu, u Folnegovićevu naselju pokraj Islamskog centra i džamije danas je svečano otvoren Memorijalni park i otkriveno spomen-obilježje palim braniteljima iz redova bošnjačkog naroda.

Uz napomenu da je ovaj zagrebački jedan od najvećih spomenika i spomen–obilježja posvećen Bošnjačkom narodu uopće, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Hamdija Malić naglasio je da su naselje i prostor ispred Islamskog centra dobili jedan od ljepših gradskih parkova. U ime domaćina i svih branitelja bošnjačke, ali i drugih nacionalnosti, izrazio je neizmjernu zahvalnost zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, Hrvatskoj Vladi, odnosno Ministarstvu branitelja, Islamskoj zajednici RH i Gradu Zagrebu koji su zajedničkim naporima omogućili realizaciju Memorijalnog parka i spomenika.

U ime gradonačelnika, koji zbog službenog puta nije bio u prilici prisustvovati svečanosti, zahvalnicu i priznanje od Udruge primila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.


Gradske vijesti - 2012.