clanak False

Konferencija za novinare - Najavljen 34. Kros Sportskih novosti

U organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza će se 9. travnja na zagrebačkom Bundeku po 34. put održati Kros Sportskih novosti.
06.04.2017.


U organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza će se 9. travnja na zagrebačkom Bundeku po 34. put održati Kros Sportskih novosti, tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i studenata zagrebačkog sveučilišta u trčanju u prirodi i najmasovnija hrvatska atletska manifestacija mladih, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u caffe baru Bundek.

Posebno smo zahvalni našim partnerima, Hrvatskom atletskom savezu i Gradu Zagrebu, te pokroviteljima HEP-u, Središnjem državnom uredu za sport i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, bez kojih bi bila nemoguća organizacija ovakvog opsežnog događanja, istaknuo je Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti i organizator Krosa. Organiziranjem ove manifestacije dajemo priliku da se upoznaju i druže djeca iz cijele Hrvatske, od Istočne Slavonije do Istre i Južne Dalmacije.

Dat ću nalog Turističkoj zajednici Grada Zagreba da naprave 5000 tradicionalnih zagrebačkih srca koji će dobiti svi sudionici Krosa, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te obećao kako će u nedjelju doći  na početak utrke pozdraviti natjecatelje.

Boro Stipić, rukovoditelj projekata i predstavnik Hrvatskog atletskog saveza je istaknuo kako je do sad prijavljeno 4341 učenika iz 19 županija i oko 200 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, te da su prijave otvorene danas do ponoći.

Gradske vijesti - 2017.