clanak False

Humanitarni koncert Tedija Spalata i prijatelja "Sve ću preživit" održat će se 4. veljače 2018. u KD Vatroslava Lisinskog

28.11.2017.
Humanitarni koncert Tedija Spalata i prijatelja Sve ću preživit održat će se 4. veljače 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, najavljeno je na konferenciji za novinare u prostorijama Hrvatske lige protiv raka.

Zahvaljujući viziji akademika Ive Padovana, koji je prije pedeset i jednu godinu mobilizirao naše eminentne stručnjake, danas imamo važan čimbenik u borbi protiv raka uopće i ako nas sada gleda može biti ponosan na sve nas, rekao je gradonačelnik Milan Bandić pozvavši sve da se pridruže ovom projektu.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine, a u organizaciji Hrvatske lige protiv raka.

Odabrali smo ovaj datum jer taj dan obilježavamo Svjetski dan borbe protiv raka, a ujedno tada započinje i hrvatski Tjedan borbe protiv raka, naglasio je predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga, spomenuvši i kako Liga sljedeće godine obilježava i 51. obljetnicu rada i borbe protiv svih vrsta tumora. Još jednom hvala svim pokroviteljima što su se odmah odazvali, a posebno hvala gradonačelniku Bandiću zahvaljujući kojem smo za organizaciju koncerta  dvoranu Lisinski dobili besplatno.

Zahvalivši gradonačelniku što zadnjih 17 godina, kako je rekao, čini ovaj grad boljim za sve građane, predsjednik Organizacijskog odbora i izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar rekao je kako je Liga zadnjih 50 godina okrenuta skupini ljudi koji su najugroženiji, a to su bolesnici i zato ovaj koncert i ima poruku – Sve ću preživit.

Tedi Spalato dodao je kako koncert nosi hvalevrijednu poruku. Ovakvi koncerti ostaju trajno zabilježeni u karijeri svakog glazbenika, to nam je nadahnuće za sve kasnije što dolazi.

Osim Tedija Spalata na koncertu će nastupiti i Zlatan Stipišić – Gibonni te gost iznenađenja.
 

Gradske vijesti - 2017.