clanak False

Alkari kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić  primio je predstavnike Viteškog alkarskog društva Sinj, predvođene predsjednikom Stipom Jukićem.
27.03.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi Gradske uprave predstavnike Viteškog alkarskog društva Sinj predvođene predsjednikom Stipom Jukićem. Bila je to prigoda za službeni poziv na 299. po redu Sinjsku alku koja će se, već tradicionalno, održati prve nedjelje u kolovozu, odnosno, ove godine, 3. kolovoza. 

Uz zahvalu na prijemu i osvjedočenom prijateljstvu gosti su gradonačelniku predstavili tijek priprema za obilježavanje 300. obljetnice Društva koju će proslaviti 2015.. Ususret tomu, predložili su da se na središnjem zagrebačkom trgu početkom listopada ove godine predstavi čitava alkarska povorka i alkarska glazba što bi, naglasili su, bila i svojevrsna proba za jubilarnu Alku, ali i posebna turistička atrakcija u glavnome gradu.

Također, Alkari su predstavili i druge projekte koji se privode kraju u povodu obljetnice, među kojima je dovršetak Alkarskog muzeja u Alkarskim dvorima, te trodnevni simpozij o Alki, izdavanje zbornika radova i dokumentarni filmovi. 

Alka je zaštitni znak naše zemlje, rekao je gradonačelnik Bandić naglasivši da i će ta kulturno – povijesna manifestacija i dalje imati punu potporu Grada Zagreba. 

U znak zahvale na kontinuiranoj svesrdnoj podršci, predsjednik Jukić gradonačelniku Bandiću darovao je monografiju Sinj i njegova Gospa.

Osim gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovali: zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i i sport Ivica Lovrić sa suradnicima. 

U ime Alkara, uz predsjednika Stipe Jukića, u Gradskoj upravi bili su i njegov zamjenik Dinko Bošnjak, zamjenica gradonačelnika Grada Sinja Kristina Križanac, alkarski vojvoda i član Upravnog odbora Ante Vučić te tajnik Ivan Nasić. 
 


Gradske vijesti - 2014.