clanak False

Gradonačelnik obišao gradilište spomen obilježja poginulim Bošnjacima, braniteljima Domovinskog rata

30.05.2012.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros gradilište spomen obilježja poginulim Bošnjacima, braniteljima Domovinskog rata, u Folnegovićevu naselju, koje je u cijelosti privedeno kraju, a svečanost otvaranja najavljena je za 21. lipnja. 

Riječ je o prvoj etapi realizacije Projekta spomen parka i spomen obilježja koji se izvodi na prostoru između Islamskog centra i Ulice Krste Frankopana, prema zamisli zagrebačkog arhitekta Mesuda Bužimkića. Kako se čulo, u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu poginulo je 1100 Bošnjaka čija su imena uklesana u mramorne ploče na središnjem dijelu tog spomen - obilježja. Uređeno je zelenilo, posijana trava, posađeno ukrasno bilje, postavljene klupice i javna rasvjeta, uređena šetnica, a za koji dan, poteći će i voda u fontani. 

Uz naglasak da je ovaj zagrebački, jedan od najvećih spomenika i spomen–obilježja Bošnjacima, domaćini - predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Hamdija Malić i tajnik Isak Hodžić, naglasili su da će u konačnici naselje i prostor ispred Islamskog centra imati jedan od ljepših gradskih parkova, koji će se s nizom fontana širiti na oko 11 tisuća četvornih metara. 

Osim gradonačelnika sa suradnicima, jutrošnjem radnom obilasku prisutvovao je i predsjednik Meršihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić.


Gradske vijesti - 2012.