clanak False

Gradonačelnici za mir

30.04.2012.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima, primila je izaslanike međunarodne organizacije Gradonačelnici za mir koje je predvodio gradonačelnik japanskoga grada Nagasakija, Tadatoshi Akibu.

Na sastanku u Gradskoj upravi, gosti su izrazili zadovoljstvo činjenicom da se članstvo gradova u  Organizaciji stalno povećava, pa tako, od 1. travnja ove godine u njenom radu na razoružanju i uspostavi svijeta bez nuklearnog oružja do 2020. sudjeluje 5221 grad iz 153 zemlje i regija. 

Na Konferenciji Međunarodne asocijacije gradova nosilaca poruke mira (IAPMC) održanoj 2009., kojoj je na poziv gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i vodstva Organizacije, prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb je primljen u asocijaciju gradova nosilaca mira.  Tako je glavni grad Hrvatske ušao u obitelj gradova svijeta koji su službeno dali podršku gradonačelniku Hirošime, pokretaču programa solidarnosti gradova za potpuno ukidanje nuklearnog oružja.

Istom prigodom, u Asocijaciju su, među ostalima, primljeni gradovi Barcelona, Mexico City.

Na sastanku u zagrebačkoj gradskoj upravi bio i gradonačelnik Biograda na moru, kao jedan od potpredsjednika te, kako se čulo, najveće svjetske nevladine Asocijacije koja broji gotovo milijardu od ukupno sedam milijardi stanovnika na Zemlji. Grad predsjednik je Hirošima, a sljedeći sastanak Izvršnog odbora najavljen je za 2. svibnja ove godine u Beču.


Vezani tekstovi: Gradonačelnik Biograda kod gradonačelnika Zagreba


Gradske vijesti - 2012.