clanak False

Uručene zahvalnice mladim dobrovoljnim darivateljima krvi

11.05.2023.
Zagreb, 11.5.2023. - Kako bi iskazalo poštovanje i zahvalnost svim zagrebačkim srednjoškolcima koji su u ovoj školskoj godini po prvi puta dobrovoljno darivali krv, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb je u Tjednu Crvenog križa u Staroj gradskoj vijećnici organiziralo Svečanost povodom prvog darivanja krvi.

Pozdravljajući mlade dobrovoljne darivatelje i darivateljice, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, ujedno i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, mr. sc. Lora Vidović obratila im se prigodnim riječima: „Darivanjem krvi darujemo nekome život i možemo zasigurno reći da tim činom dajemo sve; dajemo sebe drugima istovremeno rastući i kao ljudi. I zato vas pozivam da širite poruku među svojim vršnjacima, ali i cijeloj zajednici o važnosti ovog plemenitog čina“, kazala je pročelnica Vidović te uputila zahvalu Crvenom križu koji ove godine obilježava 70 godina organiziranja i provođenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi te dodala: „Zahvalu upućujem i školama, ravnateljima, profesorima, učiteljima, roditeljima, svima koji vas potiču u našoj zajedničkoj misiji, a to je da uvijek imamo dovoljno krvi na zalihama".

U velikoj obitelji darivatelja krvi važno mjesto pripada učenicima zagrebačkih srednjih škola koji se već više od 40 godina uključuju u akcije darivanja krvi i tako na najplemenitiji način dokazuju ljubav i brigu prema bolesnima i unesrećenima.

Svake školske godine oko tisuću zagrebačkih srednjoškolaca pristupi akcijama darivanja krvi. U školskoj godini 2022./2023. njih 850 darivalo je po prvi puta krv u 31 srednjoj školi Grada Zagreba.

Svečanosti su nazočili i pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Iva Milardović Štimac, izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, gradski zastupnik Kristijan Jelić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Hrvoje Pezo te ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Nakon prigodnih govora, predstavnicima zagrebačkih škola uručene su zahvalnice.

 
 
 

Aktualnosti/događanja