clanak False

Simpozij o sindromu policističnih jajnika

01.03.2023.
Prvi studentski Simpozij o sindromu policističnih jajnika održava se 11. ožujka 2023. godine u KBC-u Zagreb. Namijenjen je studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu ali pozvani su i studenti s ostalih sveučilišta te svi zainteresirani za ovu temu.

Cilj ovog Simpozija je omogućiti pristup novim i relevantnim informacijama povećati razinu svijesti o ovom sindromu koji je sve češći i prisutniji kod žena te prikazati problematiku, ali i načine liječenja i ublažavanja simptoma iz četiri različita područja medicinskih specijalnosti - ginekologije i opstetricije, dermatovenerologije, psihijatrije i endokrinologije u kombinaciji s dijabetologijom i nutricionizmom. Time je prvenstveno cilj naglasiti važnost multidisciplinarnog pristupa i suradnje različitih grana medicine.

Na simpoziju će predavanja održati četiri vrhunska predavača koji će približiti temu sudionicima, a potom će biti organizirane četiri radionice na kojima će se steći praktično znanje o ovoj zanimljivoj temi. 

Simpozij organiziraju Studentska sekcija za ginekologiju i opstetriciju, Studentska sekcija za dermatovenerologiju, Studentska sekcija za psihijatriju i Studentska sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija molimo vidjeti ovdje

Aktualnosti/događanja