clanak False

Programi i aktivnosti namijenjene darovitoj djeci

08.07.2019.
Grad Zagreb je nositelj projekta „Gradski prozori u prirodu – Modernizacija II“, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je započeo 1. listopada 2018., a završit će 31. prosinca 2021. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 34.916.730,32 kn, a bespovratna sredstva su dodijeljena u iznosu od 13.982.257,30 kn.
Partneri: JU Maksimir, udruga Biom, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i udruga Vjetar u leđa. Suradnik Ustanova ZOO Zagreb.

 
Udruga „Vjetar u leđa“, partner na projektu, nastala je kao rezultat želje osnivača udruge da stručnim potencijalima, kroz organizaciju izvannastavnih aktivnosti, provedbom verificiranog programa ”Iskrice” i savjetovanjem, pomaže darovitoj, kreativnoj i talentiranoj djeci i njihovim roditeljima.  Cilj je poticanje interesa za STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) te se nastoji djelovati na razvoj kritičkog i kreativnog mišljenja, emocionalne inteligencije i socijalnih vještina, vještina učenja te analitičkog načina razmišljanja. Istovremeno se potiče razvoj samopouzdanja, timski rad, ustrajnost, etičnost i poduzetnost.
Svojom znanjem i iskustvom stečenim na dosadašnjim projektima Udruge, znatno će doprinosi razvoju edukativnih programa projekta, zajedno u suradnji s partnerima i suradnikom na provedbi projekta.  Članovi Udruge prilagodit će stručne radionice iz područja biologije i zaštite prirode za potrebe darovite djece, a koje će se provoditi kroz suradnju udruge i  partnerskih organizacija na projektu.