clanak False

Pitanja i odgovori

19.04.2017.

 1) U svezi pitanja da li internet radio ima pravo prijave na predmetni Javni poziv odgovaramo kako slijedi:

Svaka zainteresirana strana može dostaviti prijavu za dodjelu potpore, no sama dostava prijave ne znači ujedno i odabir odnosno sklapanje ugovora o dodjeli potpore sa subjektom koji je prijavu dostavio u konkretnom slučaju. Naime, potpore mogu biti odobrene samo onim nakladnicima čije su prijave za dodjelu potpore u skladu sa svim odredbama Odluke o subvencioniranju proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i/ili radijskih programskih sadržaja u programima nakladnika televizija ili radija za 2012., s projekcijom za 2013. i 2014. (Službeni glasnik Grada Zagreba broj 3 od 29. veljače 2012). Istom Odlukom su utvrđeni uvjeti, kriteriji i postupak subvencioniranja proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i/ili radijskih programskih sadržaja od interesa za Grad Zagreb, u programima nakladnika televizija ili radija sa sjedištem u Gradu Zagrebu i koncesijom za Grad Zagreb.


2) U svezi pitanja o točnom datumu predaje dokumentacije, odgovaramo kako slijedi:

- Javni poziv za subvencioniranje proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i/ili radijskih programskih sadržaja od interesa za Grad Zagreb u programima nakladnika televizija ili radija za 2013. objavljen je 25. siječnja 2013. u Večernjem listu i na web stranici Grada Zagreba. Točkom 6. Javnog poziva određen je rok za podnošenje prijava: 20 dana od dana objave Javnog poziva. Na navedeno se primjenjuju odredbe Zakona o općem upravnom postupku (Narodne novine 47/09) navedene u Glavi V. istog Zakona (posebice članak 79., 80. i 81.);

3) U svezi pitanja o uvjetima iz točke 4. broj 11. račun ili predračun za nabavu opreme – što ako se radi o već postojećoj opremi da li se prilaže taj račun, te što ako je oprema u vlasništvu druge tvrtke, odgovaramo kako slijedi:

- U svezi obveznog sadržaja prijave, a koji se odnosi na dostavu računa ili predračuna za nabavu opreme za proizvodnju prijavljenog programskog sadržaja navedenu dokumentaciju su nakladnici obvezni dostaviti obzirom na pripadajuće odredbe Odluke o subvencioniranju proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i/ili radijskih programskih sadržaja u programima nakladnika televizija ili radija za 2012., s projekcijom za 2013. i 2014. (Službeni glasnik Grada Zagreba 3/12, u daljnjem tekstu: Odluka), posebice skrećemo pozornost na članak 5. iste Odluke.

4) U svezi pitanja da li se dostava ugovora sa zaposlenicima odnosi i na honorarne ugovore, odgovaramo kako slijedi:

- Ugovore za zaposlenicima koji rade na proizvodnji programskog sadržaja sa specifikacijom troškova po satima rada nakladnici su obvezni dostaviti također obzirom na pripadajuće odredbe Odluke. Člankom 5. Odluke određeno je, između ostalog, da se „Opravdani troškovi moraju odnositi isključivo na vlastitu proizvodnju programskog sadržaja u svrhu promicanja, poticanja, obrađivanja tema i ostvarivanja ciljeva i interesa iz članka 2. ove Odluke“. Kao jedan od opravdanih troškova navode se i: troškovi zaposlenih (prema satima rada na programskom sadržaju) neposredno povezani s izradom prijavljenog programskog sadržaja. Dakle: obveza dostave tražene dokumentacije jasno je određena, te pritom ne možemo ulaziti u oblike zasnivanja radnog odnosa koje nakladnici sklapaju u konkretnom slučaju sukladno zakonodavstvu koje uređuje područje radno pravnih odnosa.

5) U svezi pitanja da li se nepodmirene obveze prema Gradu Zagrebu odnose i na Zagrebački holding d.o.o., odgovaramo kako slijedi:

Člankom 3. Odluke određeno je, između ostalog, da pravo na dodjelu potpore ne mogu ostvariti nakladnici koji imaju nepodmirenih obveza prema Gradu Zagrebu. Iz navedenog je razvidno da se navedena odredba ne odnosi na obveze prema Zagrebačkom holdingu d.o.o.

6) U svezi upita da li nepodmirene obveze podrazumijevaju i obveze za komunalno i najam odgovaramo kako slijedi:

Glede navedenog skrećemo pozornost na mjerodavne odredbe Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (Narodne novine 117/93, 69/97, 33/00, 73/00, 127/00, 59/01, 107/01, 117/01, 150/02, 147/03, 132/06, 26/07, 73/08, 25/12) kao i svu zakonsku regulativnu koja određuje u kojim slučajevima se Grad Zagreb „prepoznaje“ kao vjerovnik u dvostrano obveznom pravnom odnosu.

7) U svezi upita koliko teksta treba biti kod opisa programskog sadržaja, te da li je dovoljno navesti naziv emisije odgovaramo kako slijedi:

Člankom 10. Odluke određeno je da nakladnik mora uz prijavu za dodjelu potpore obvezan priložiti i detaljni opis programskog sadržaja.

8) U svezi pitanja o izjavama koje su nakladnici obvezni priložiti uz prijavu za dodjelu potpore, a upit se odnosi na sljedeće izjave

• ovjerene izjave pod materijalnom i kaznenom odgovornošću da:
- nije u stečaju ili likvidaciji;
- nije u teškoćama (članak 3. stavak 2. alineja 3. Odluke);
- nema nepodmirenih obveza prema Grada Zagrebu;
- nema nepodmirenih obveza prema zaposlenicima;
- se ne nalazi u postupku povrata potpore ili je od njega zatražen povrat potpore,
odgovaramo kako slijedi:

U svezi gore navedenih izjava, a koje su predmet upita, skrećemo pozornost da je bitan sadržaj izjave odnosno izjava, te činjenica da iste obuhvaćaju sva tražena očitovanja a nije presudan broj izjava.