clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana plesa

19.04.2017.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji sa Športskim plesnim klubom Harmony Zagreb, tradicionalno je, već treću godinu zaredom, organizirao plesno natjecanje za osobe starije životne dobi.

Manifestacija obilježavanja Svjetskog dana plesa održana je 27. travnja 2010. u prostorijama Mjesne samouprave Trešnjevka-jug, na adresi Albaharijeva 2, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, a svečanost je u njegovo ime otvorila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom mr. Višnja Fortuna.

 

U natjecateljskom dijelu manifestacije nastupilo je 16 parova, koji su se natjecali u engleskom valceru i foxtrotu (popularni dvokorak), od čega je šest parova nastupilo u finalu natjecanja.

 

U prezentacijskom dijelu manifestacije nastupilo je stotinjak sudionika iz domova za starije i nemoćne osobe i Projekta gerontološki centri Grada Zagreba koji su plesali stare splitske plesove, ples iz Slovačke i Češke, standardne plesove, salsu te mnoge druge.

 

Pobjedu u natjecateljskom dijelu osvojio je plesni par Projekta gerontološki centar Trnje, gđa. Marija Banko i g. Boris Paleščak, a tom prigodom, mr. Višnja Fortuna uručila im je  pobjednički pehar i cvijeće. Iste nagrade osvojili su i drugoplasirani i trećeplasirani natjecatelji.

 

Manifestaciji je prisustvovalo oko 150 uzvanika i gostiju, a zainteresiranost za sudjelovanje svake je godine sve veća, što pokazuje broj natjecatelja i sudionika.

 

Natjecanje i prezentacija plesnog umijeća korisnika domova za starije i nemoćne osobe i Projekta gerontološki centri pokazuje kako godine nisu prepreka za aktivan i kvalitetan život te kako čovjek plesom može očuvati i tijelo i duh. 

 
                    Download        

        
                             Download                                                                            Download