clanak False

Nacrt prijedloga plana djelovanja Grada Zagreba u području prirodnih nepogoda za 2023.

07.10.2022.
Poštovani/a,

Otvoreno je savjetovanje o Nacrtu prijedloga plana djelovanja Grada Zagreba u području prirodnih nepogoda za 2023. na koje ste pozvani.

Rok za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću je 15 dana s obzirom da je zakonski rok za donošenje plana djelovanja za sljedeću kalendarsku godinu do 30. studenoga tekuće godine, a sljedeća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba je planirana početkom studenoga 2022.
Savjetovanje je otvoreno do 22. 10. 2022. godine, te se primjedbe i prijedlozi pristigli nakon tog dana neće uvažiti.

Opis savjetovanja: Na temelju članka 18. stavka 1. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (Narodne novine 16/19) Gradska skupština Grada Zagreba do 30. studenoga tekuće godine donosi plan djelovanja za sljedeću kalendarsku godinu radi određenja mjera i postupanja djelomične sanacije šteta od prirodnih nepogoda.
Planom djelovanja definiraju se kriteriji i ovlasti za proglašenje prirodne nepogode, procjena štete od prirodne nepogode, dodjela pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda nastalih na području jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, upis u Registar šteta od prirodnih nepogoda te druga pitanja u vezi s dodjelom pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda.

Obrazac izvješća o provedenom internetskom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću nalazi se na poveznici dolje.

Zatvorena savjetovanja