clanak False

Javnozdravstveno – preventivna akcija besplatnih pregleda madeža „Djeluj sada!“

14.06.2023.
Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s Udrugom za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“, Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, Referentnim centrom za melanom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Klinikom za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska - CroMSIC i ove godine organizira za građanstvo najposjećeniju javnozdravstvenu akciju besplatnih preventivnih pregleda madeža pod nazivom “Djeluj sada!”. 

20 liječnika specijalista dermatologije pregledavat će građane, a za najmlađe će biti organizirane edukativne radionice.
 
Javnozdravstvena akcija pod nazivom „Djeluj sada!“ održat će se u SRC Bundek (jugozapadna strana, nasuprot Centra Bundek), u subotu, 17. lipnja 2023. godine u vremenu od 10.00 do 17.00 sati.
 
Osim mogućnosti pregleda madeža od strane eminentnih stručnjaka, građani će u sklopu akcije imati priliku saznati korisne savjete o zdravstveno prihvatljivom ponašanju na suncu.

Također, u sklopu akcije „Djeluj sada!“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb će prezentirati kako pružiti pomoć i kardiopulmonalnu reanimaciju osobi koja je bez svijesti i koja ne diše te će tako svi zainteresirani moći naučiti kako pomoći unesrećenoj osobi.

Aktualnosti/događanja