clanak False

Donacija likovnih radova akademskih slikara s 4. međunarodne likovne kolonije - Jezero Granešina 2023. povodom obilježavanja Nacionalnog dana prava osoba s duševnim smetnjama

20.06.2023.
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana prava osoba s duševnim smetnjama, Kliniku za psihijatriju Vrapče posjetilo je izaslanstvo Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava u sastavu članica Vijeća za prevenciju Gornje Dubrave mr.sc. Andreja Marcetić, Etna Nikić, mag.praesc.educ., Tetiana Maslyk, akademska slikarica iz Ukrajine te Enisa Majer.
 
U suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, izaslanstvo je doniralo Klinici za psihijatriju Vrapče likovne radove akademskih slikara nastalih na 4. međunarodnoj likovnoj koloniji - Jezero Granešina 2023. u organizaciji Udruge športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske.
 
Ravnateljica Klinike, izv. prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med., zamjenik ravnateljice doc. dr. sc. Domagoj Vidović, dr. med., glavna sestra bolnice dr. sc. Senka Repovečki, mag. med. techn. i ostali suradnici zahvalili su na donaciji te je tom prilikom ravnateljica podržala prijedloge daljnje suradnje.
 
Gđa Andreja Marcetić je naglasila važnost ovakvih aktivnosti uz želju za daljnjom suradnjom u organizaciji humanitarne izložbe likovnih radova renomiranih hrvatskih slikara te stručnih skupova s temom očuvanja mentalnog zdravlja, u suradnji sa odgojno-obrazovnim ustanovama Grada Zagreba i Republike Hrvatske. Gđa Etna Nikić također je iskazala želju za daljnjom suradnjom, pogotovo na području mentalnog zdravlja mladih i djece. Gđa Tetiana Maslyk, umjetnica iz Ukrajine, koja je zbog rata u Ukrajini s trenutnim boravkom u Hrvatskoj, darovala je Klinici autorski likovni rad, u znak zahvalnosti Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu, naglasivši važnost povezivanja dvaju naroda. Gđa Enisa Majer je navela da se, kao pripadnica bosanske nacionalne manjine koja živi u Hrvatskoj, izuzetno raduje ovakvim aktivnostima koje i sama promiče tijekom svog rada u kulturno-umjetničkom ansamblu "Bosana", kao i višegodišnjom suradnjom u međunarodnim humanitarnim projektima u organizaciji Vijeća.
 
Izaslanici Vijeća zahvalili su na srdačnom prijemu i prenijeli pozdrave vijećnika Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava na čelu s predsjednikom gosp. Ilijom Sliškom.

Aktualnosti/događanja