clanak False

Najava poziva za zapošljavanje visokoobrazovanog kadra za potrebe rada na projektima

Na konferenciji za novinare predstavljene su inicijative Grada Zagreba za zapošljavanje visokoobrazovanih ljudi, odnosno najugroženije skupine u strukturi nezaposlenih–mlade.  
04.05.2017.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi su predstavljene inicijative Grada Zagreba za zapošljavanje visokoobrazovanih osoba, odnosno mladih kao najugroženije skupine u strukturi nezaposlenih. 

Prema podatcima iz ožujka ove godine, u Republici Hrvatskoj je 224 000 nezaposlenih, a od 2013. u Gradu Zagrebu se njihov broj sa 46 000 smanjio na 28 000. Stopa nezaposlenosti u  Zagrebu je 7,4 %, što je dvostruko manje nego u Hrvatskoj (14,8 %), rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te je dodala da Grad s tim brojkama nije zadovoljan i da zato radi na provedbi daljnjih mjera za samozapošljavanje i zapošljavanje najugroženije skupine –  mladih u dobi od 15. do 34. godine, a kojih je 38 % u Republici Hrvatskoj.

Stručni, mladi i kompetentni ljudi koji žele raditi su budućnost ove zemlje i Zagreba, istaknuo je gradonačelnik Bandić te je pozvao sve mlade da se prijave na natječaje koji će se uskoro raspisati.
Ovo je druga mjera koju kao gradonačelnik Grada Zagreba promoviram. Prethodno sam pokrenuo projekt izgradnje novoga zagrebačkog naselja Podbrežje koje se sastoji od 11 zgrada i 1 800 stanova, rekao je gradonačelnik te je naveo da je na listi nezaposlenih Zagrebačke burze 37 doktora znanosti.  Pozivam ih i  potičem ih da se, ispunjavaju li uvjete, prijave na natječaje što ih Grad Zagreb raspisuje za popunu radnih mjesta, a kako bi svojim znanjem i stručnim kompetencijama doprinijeli radu Gradske uprave.

Danas će se prvi put na našoj mrežnoj stranici raspisati javni poziv za zapošljavanje u Zagrebačkome holdingu. Za početak je to natječaj za popunjavanje 28 radnih mjesta visokoobrazovanim stručnjacima za rad na projektima modernizacije sustava Zagrebačkog holdinga, objasnila je Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga i dodala kako se radi o konkretnijoj modernizaciji  sustava naplate, radu na novim tehnologijama Zagrebačkog holdinga, izgradnji distributivne mreže digitalnog rada, itd.

Pozivam sve zainteresirane koji ostvaruju uvjete i kriterije iz ovog poziva da se prijave i da s pomoću rezultata koje ostvare na testiranju dođu u našu zajednicu, u Zagrebački holding, poručila je predsjednica uprave ZGH.

Kako se čulo, ovo je prvi korak u zapošljavanju u Zagrebački holding, a  koji planira zaposliti  100-ak visokoobrazovanih stručnjaka.  O svim pojedinostima i aktivnostima glede javnog poziva koji će se uputiti prema kojoj traženoj strukturi, moći ćete se informirati na mrežnim stranicama ZGH i u pisanim medijima.
 

Gradske vijesti - 2017.