clanak False

Na Zrinjevcu tradicionalna manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove!

12.05.2017.
Na inicijativu i pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Grada Zagreba, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Grafičke škole u Zagrebu i Ugostiteljsko - turističkog učilišta, na Trgu Nikole Šubića Zrinjskog po četrnaesti put se održava manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove! na kojoj zagrebačke srednje škole predstavljaju učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima svoje programe, aktivnosti i dosadašnja postignuća svojih učenika.

Zaželjevši uspjeh i dobru zabavu budućim zagrebačkim srednjoškolcima, gradonačelnik Milan Bandić im je poručio da slušaju savjete svojih roditelja, članova obitelji i nastavnika, ali da na kraju slušaju svoje srce te odluku donesu sami jer, kako kaže, to je najbolji način da budu sretni i zadovoljni.

Manifestacija će trajati do 16 sati, a uz šetnju popularnim zagrebačkim parkom i družeći se s drugim učenicima, nastavnicima i ravnateljima, osmaši imaju priliku upoznati obrazovne programe više od 80 gimnazija i strukovnih srednjih škola, s ciljem da ih se potakne na razmišljanje i pruži im se savjet u donošenju odluke koja će uvelike odrediti daljnji tijek njihovih profesionalnih života.  

Posjetitelji će tijekom razgledavanja štandova moći uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Gradske vijesti - 2017.