clanak False

Zamjenik Korlaet obišao radove na OŠ Jakuševec

14.08.2024.
"Drago mi je da je sve bliže trenutak koji svi željno iščekujemo, a to je otvorenje nove škole u Novom Zagrebu-istok. Riječ je o modernom objektu za 21. stoljeće koji će učenicima i učenicama osigurati kvalitetne uvjete za obrazovanje", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je u pratnji suradnika, izvođača i arhitekata obišao gradilište Osnovne škole Jakuševec.
 
Izgradnjom nove škole, koja se obećavala posljednjih 20 godina, bitno će se rasteretiti postojeća I. OŠ Dugave u čijoj zgradi sada djeluje Osnovna škola Frana Galovića čime će obje škole postati jednosmjenske.
 
Škola će se prostirati na gotovo 7000 m2 imati prizemlje i jedan kat, dvije dvorane, dva košarkaška igrališta, igralište za rukomet i mali nogomet, vježbalište sa spravama, stazu za trčanje te zaletište za skok u dalj. Sportski sadržaji će, osim učenicima, biti na raspolaganju i lokalnom stanovništvu. Vrijednost investicije, uključujući i opremanje škole je gotovo 13 milijuna eura bez PDV-a.
 
Novoplanirana škola moći će primiti oko 560 učenika u 20 razrednih odjela. 
 
"Izgradnji i dogradnji škola pristupamo sustavno i planski. Kontinuirano provodimo analize svih važnih parametara kao što su kretanje broja učenika i razrednih odjela, prostorni kapaciteti te prostorno-planski uvjeta i mogućnosti“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec koja vodi Radnu skupinu za škole i vrtiće. “U dogledno vrijeme omogućit ćemo jednosmjensku organizacija rada svih osnovnih škola", zaključila je.
 
Podsjetimo, školske obrazovne ustanove dograđene ili obnovljene u mandatu ove gradske uprave su: OŠ Miroslava Krleže, OŠ dr. Ivan Merz, OŠ Vugrovec-Kašina, PŠ Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, OŠ Petra Zrinskog, Glazbena škola Blagoja Berse, Gimnazija Tituša Brezovačkog, OŠ Ante Kovačića, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Augusta Šenoe, PŠ Pongračevo, OŠ Savski Gaj, PŠ Blato, XII. gimnazija, OŠ Jure Kaštelana, Hotelijersko-turistička škola, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, OŠ Bukovac, OŠ Kupinečki Kraljevec.
 
Trenutno je uz OŠ Jakuševec u izgradnji i OŠ Ježdovec, a obnavljaju se Gornjogradska gimnazija i Prva ekonomska škola.

Gradske vijesti