clanak False

Srpanj 2006.

19.04.2017.
 
28. srpnja 2006. - započela gradnja Spojne ceste od Domovinskog mosta do obilaznice

Početkom studenoga ove godine Zagreb bi trebao dobiti još jedan ulaz i izlaz u jugoistočni dio grada, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvarajući danas radove na gradnji Spojne ceste između Domovinskog mosta i obilaznice, što će, također, pridonijeti boljoj prometnoj slici Grada. Do tada će biti dovršen i Domovinski most, a Hrvatske ceste bi trebale izgraditi spoj nove prometnice na autocestu.
Koridor ceste duge 740 metara, varira od 55 do 62 metra, a unutar koridora predviđena su dva jednosmjerna kolnika široka po 7,5 metara, srednji pojas od 10,5 metara za buduće šinsko vozilo, pješačke i biciklističke staze i zeleni pojas. U planu je i gradnja pješačke i biciklističke staze prema Kosnici, a na vanjskom istočnom rubu koridora predviđen je i poljoprivredni put za pristup obradivim površinama kao zamjena za dosadašnji pristup. Unutar koridora ceste prolazit će kanalizacija, vodovodne, plinovodne, elektroenergetske i telefonske instalacije. Investicija je vrijedna 30 milijuna kuna.28. srpnja - Potpisan Ugovor o izvođenju radova na gradnji garaže na Kvaternikovu trgu

U Gradskom je poglavarstvu, 28. srpnja, potpisan Ugovor o izvođenju radova na gradnji javne podzemne garaže na Kvaternikovu trgu između Gradskoga komunalnoga gospodarstva d.o.o. - Podružnice Zagrebparking i tvrtke Tehnika. Garaža će sadržavati 3 podzemne etaže sa 353 parkirna mjesta, od kojih će 20 biti rezervirano za osobe s invaliditetom.
Bit će opremljena najsuvremenijim sustavom automatske naplate, protupožarnim i vatrodojavnim sustavom, sustavom za kontrolu kvalitete zraka i klimatizacijom, sustavom za praćenje prisutnosti vozila na parkirnim mjestima te video nadzorom.
Radovi započinju već 1. kolovoza, a završetak se očekuje u listopadu 2007., nakon čega slijedi preuređenje kompletnog Kvaternikova trga prema projektu arhitekta doc. Miroslav Genga.


27. srpnja – Započela obnova starog Jankomirskog mosta

Do početka studenog 2006. stari će Jankomirski most biti potpuno obnovljen, a gradonačelnik Milan Bandić koji je obišao novo, danas otvoreno, gradsko gradilište, naglasio je da se u stari most izgrađen 1958. nije mnogo ulagalo i da se zbog toga s radovima krenulo već ovoga ljeta iako su neki planovi govorili o proljeću 2007. Radove vrijedne 26 milijuna kuna izvodi tvrtka Viadukt.
Osim novog asfalta, stari će Jankomirski most dobiti i novu ogradu i rasvjetu, a obnovit će se i dio njegove čelične konstrukcije. Dok traju radovi promet teče samo jednim prometnim trakom.


27. srpnja - Sportski centar NK Zagreb u Veslačkoj ulici oduševio gradonačelnika Bandića i trenera NK Zagreb Ćiru Blaževića
U društvu suradnika i novinara gradonačelnik Zagreba obišao je danas, 27. srpnja, terene NK Zagreb nakon sanacije i uvjerio se u njihovu kvalitetu i funkcionalnost . Umjetna trava na dva velika igrališta i poligonu za vježbanje omogućuje vrhunske uvjete za trening svih ekipa, posebno onih najmlađih. Radove je izvela gradska tvrtka Zrinjevac, a uređivanje svih terena, koštalo je pet i pol milijuna kuna.

27. srpnja - Nakon sjednice gradskog Poglavarstvaprezentiran Projekt dovršenja maksimirskog stadiona

U Poglavarstvu grada Zagreba predstavljen je danas projekt maksimirskog stadiona, a prezentaciju je održao arhitekt Branko Kincl s Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Novi je stadion zamišljen tako da slijedi propise i naloge UEFA-e, vezane najviše uz pitanja sigurnosti. Rekonstruirati će se 195.000 četvornih metara površine, a stadion će moći primiti više od 50.000 gledatelja. Imat će šest etaža, a posebno se vodilo računa o dostupnosti osobama s invaliditetom za koje će na prvoj etaži biti uređeno 200 mjesta.Stadion će biti natkriven ,a pročelja će se sastojati od pokretnih lamela kojima će se upravljati kompjutorski i moći će se mijenjati i osvjetljavati ovisno o događanju na stadionu. Travnati teren bit će podijeljen na manje »kasete«, koje se mogu premjestiti kako bi se na samom stadionu mogao odvijati neki drugi program, koncert i sl.. Obogaćen mnogim sadržajima stadion će imati i dječju igraonicu kako bi roditelji mogli bez brige pratiti i one duže priredbe.
Cijena gradnje znat će se najesen kad će Grad, kao njegov vlasnik, raspisati i međunarodni natječaj za izvođača radova, naglasio je gradonačelnik Bandić. Dodao je da do proljeća iduće godine očekuje početak radova koji bi mogli trajati dvije godine, a za to će vrijeme Dinamo igrati na zamjenskom stadionu, jer paralelno se uređuje onaj na Kajzerici.


27. srpnja

Uređivanje Medvedgrada i Oltara domovine

Na početku rujna ove godine Oltar domovine na Medvedgradu konačno bi trebao biti potpuno obnovljen, najavio je danas gradonačelnik Zagreba Milan Bandić za vrijeme jutarnjeg obilaska Medvedgrada sa suradnicima, predstavnicima Muzeja grada Zagreba i novinarima.
Naime, u tijeku je izrada staklenih prizmi u ljevaonici u Češkoj. A kamene ploče na koje će biti postavljeni stakleni elementi već su na svome mjestu. Ljevaonica stakla u Palehovu, blizu Praga, staklene skulpture isporučit će potkraj kolovoza, a montirat će se pod budnim okom autora spomenika Kuzme Kovačića.
Gradonačelnik je najavio i uređivanje rasvjete te novu vječnu vatru u središtu spomenika ispod kamene skulpture na kojoj su uklesani stihovi hrvatske himne. Do Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza uredit će se i pristup spomeniku kao i travnjak oko njega.
Što se Medvedgrada tiče, naglasio je Gradonačelnik, idejno rješenje i muzeološka koncepcija već su prezentirani, a uskoro slijedi izrada projektne dokumentacije za etapno uređivanje spomeničkog kompleksa Medvedgrad, što bi moglo biti završeno za tri godine.
26. srpnja – Otvoreni radovi na rekonstrukciji Radničke ceste

Za godinu dana dio Radničke ceste, od Slavonske do Kanalskog puta, dužine 950 metara, sasvim će promijeniti izgled. Usku cestu sa dva prometna traka bez nogostupa zamijenit će prometnica široka čak 57,5 m, najavio je danas gradonačelnik Milan Bandić otvarajući još jedno veliko gradsko gradilište. Kao što u zapadnom dijelu grada, sa skorim završetkom proširene Ljubljanske, novim mostom, uređenom Škorpikovom .... ništa, u prometnom smislu, neće biti kao prije, tako, naglasio je, i ovaj, jugoistočni dio grada gradnjom Radničke, njenim spajanjem s Domovinskim mostom i izlaskom na obilaznicu, dobiva sasvim novu fizionomiju i nove vrijednosti.
U koridoru Radničke osim četiri kolničke trake i pješačko-biciklističkih staza predviđena su, i po pet metara široka, dva zelena pojasa s drvoredom, a za buduće tračničko vozilo rezerviran je petnaest metara širok srednji pojas. Ispod njega treba sagraditi nadsvođeni glavni odvodni kanal (GOK). Preduvjet za gradnju GOK-a je gradnja privremenih prometnica kako bi se osigurao pristup gospodarskim subjektima na tom dijelu trase. S obzirom na to da se radi o magistralnom pravcu, gradit će se i vodoopskrbni cjevovodi, magistralna elektroenergetska, telekomunikacijska i plinovodna mreža.
Za prvu fazu gradnje Radničke Grad će izdvojiti 170 milijuna kuna, a na javnom natječaju radove su dobili Produkt, Georad, Vodotehnika, Gamont, Peek promet i Hortikultura.

Novi niskopodni tramvaj u prometu

Od 27. srpnja prometuje 33. novi niskopodni tramvaj od ukupno 70 koliko će ih u konačnici biti na zagrebačkim tračnicama. Prvi jutarnji putnici u novoj dvanaestici bili su gradonačenik Milan Bandić i njegovi suradnici.

25. srpnja - Započeli radovi na uređivanju Umjetničkog paviljona

Na početku rujna ove godine Umjetnički paviljon trebao bi zasjati u novom ruhu jer su upravo započeli devet milijuna kuna vrijedni radovi na njegovoj rekonstrukciji, odnosno zamjena staklenog pokrova, obnova električnih instalacija i zamjena rasvjete u izložbenim salonima. Imajući na umu tradiciju i važnost Paviljona za kulturni život grada, činjenicu da se radi o građevini koja je nezaobilazni motiv gradskih razglednica, gradonačelnik Bandić najavio je danas, obilazeći sa suradnicima Paviljon, da, nakon uređivanja unutrašnjosti i rasvjete, prema projektu arh. Željka Kovačića, treba krenuti i s izradom projekta za vanjsko uređenje.

Umjetnički paviljon svečano je otvoren 15. prosinca 1898. reprezentativnom izložbom «Hrvatski salon». Ideju za gradnju ove građevine dao je, 1895., slikar Vlaho Bukovac za milenijsku izložbu u Budimpešti i Zagrebu. Prema nacrtima bečkih arhitekata Helmera i Felnera sagrađen je 1896. u Budimpašti, a nakon izložbe preseljen je u Zagreb. Tijekom 108 godina izložbene tradicije Paviljon je središnje mjesto i raskrsnica velikih događanja u hrvatskoj i europskoj umjetnosti.

25. srpnja – U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić primio je sudionike 49. svjetskog prvenstva u streljaštvu koje se, od 21. srpnja do 6. kolovoza, održava na streljanama Vrapčanski potok i Luže. Zajedno s trenerima, vodstvom timova, novinar ima i gostima, ovogodišnji SPUS Zagreb okupio je oko 3000 sudionika iz 107 federacija.23. srpnja

Prijem za sudionike međunarodne smotre folklora u Palači Dverce

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas, 23. srpnja, u palači Dverce sudionike jubilarne 40. zagrebačke smotre folklora i zajedno s potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor, ujedno i predsjednicom Vijeća Međunarodne smotre folklora, uručio im zahvalnice.
Na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri folklora predstavilo se tridesetak folklornih skupina iz Hrvatske, Austrije, BiH, Burundija, Estonije, Francuske, Italije, Makedonije, Ruske Federacije, Slovenije, Srbije, Šri Lanke i Tanzanije.


22. srpnja - Radovi na produženoj Branimirovoj prema planu

Obilazeći u subotu, 21 srpnja, produženu Branimirovu gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, uvjerio se u to da sve teče prema planu, a radovi vrijedni 26 milijuna kuna mogli bi biti gotovi već 10. kolovoza, odnosno nekoliko dana prije roka.
Sagradit će se 300 metara prometnice od Ulice Crvenoga križa do Zavrtnice i gotovo toliko Zavrtnice. Koridor širok 41 metar sastojat će se od dva kolnička traka po sedam metara sa svake strane i 14 metara zelenog pojasa između kolnika, s drvoredom u sredini. Za bicikliste predviđena je staza širine dva metra, a pješaci će dobiti tri metra široke pločnike. Na Branimirovoj se već priprema podloga kako bi se sredinom idućeg tjedna postavio prvi asfaltni sloj. Postavljanje vodovodne kanalizacijske i plinovodne mreže te strujnih i telefonskih kabela već je završeno.
Gradonačelnik je najavio još češće obilaske gradilišta, a do 1. rujna na većini njih radovi bi trebali i biti završeni. Dotad, zamolio je građane za razumijevanje, te za iduću godinu najavio dovršetak cijele Branimirove do križanja s Heinzelovom.

22. srpnja - U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić primio vodstvo i igrače NK Dinamo uoči početka natjecanja u europskoj Ligi prvaka.21. srpnja,

Zagrebački udžbenici za Knin i Vukovar

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i najbližih suradnika, te zamjenika gradonačelnice Knina Tomislava Vrdoljaka i člana Poglavarstva Vukovara Zlatka Hegeduša, a u sklopu Akcije darivanja udžbenika, 21. srpnja, iz OŠ Savski gaj, krenula je pošiljka udžbenika koje su koristili zagrebački pučkoškolci, a koji su namijenjeni učenicima osnovnih škola Knina i Vukovara.

- Zagrebački su učenici sačuvali skoro 50% knjiga, tako da je sakupljeno 31.000 kompleta namijenjenih za 92 škole na područjima od posebne državne skrbi - rekao je gradonačelnik, najavivši da će za potrebe učenika Knina i Vukovara uskoro krenuti i nabava novih naslova koji, zbog promjene školskih programa, nedostaju u prošlogodišnjim kompletima. Za to će Poglavarstvo izdvojiti 1,4 milijuna kuna.21. srpnja

Sporazum o suradnji s Hrvatskim institutom za mostove i konstrukcije

U skladu sa Smjernicama za primjenu ugovornh oblika javno - privatnog partnerstva (JPP), 21. srpnja u Poglavarstvu je potpisan Sporazum o suradnji Grada s Hrvatskim institutom za mostove i konstrukcije, a na temelju kojega će Institut analizirati potencijalne gradske projekte i podprojekte kao npr. javne građevine, ali i projekte javnih garaža, spalionice, prometne projekte i sl. Precizniji sadržaj i opseg poslova, terminski planove, uvjeti i način isplate uredit će se posebnim ugovorima za svaki javno - privatni projekt.

Sporazum su potpisali gradonačenik Milan Bandić i ravnatelj Instituta Josip Petak.

(veća fotografija)


21. srpnja

U prometu niskopodna dvanaestica

Od 21. srpnja na liniji broj 12 prometuje 32. niskopodni tramvaj, od ukupno 70 koliko će ih u konačnici biti na zagrebačkim tračnicama. Kao i u prethodnima, tako su i u ovom tramvaju prvi jutarnji putnici bili gradonačenik Milan Bandić i njegovi suradnici.
(veća fotografija)
(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)

17. srpnja u palači Dverce - Plakete i medalje Grada Zagreba najzaslužnijim pojedincima i ustanovama

Uz prigodnu svečanost, gradonačelnik Milan Bandić podijelio je, 17. srpnja, plakete i medalje Grada Zagreba zaslužnim građanima, umjetnicima i ustanovama.

Plaketu su dobili: operna pjevačica Ljiljana Molnar Talajić, vokalni solist, skladatelj i aranžer Drago Diklić, prvak Drame HNK Goran Grgić, profesor glume i režije i filmski redatelj Tomislav Radić, izvanredni profesor Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Ivor Karavanić, Gradsko kazalište Žar Ptica, tim Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KB Sestre milosrdnice, Udruga Pasionska baština i Centar za kriminalistička istraživanja Ivan Vučetić MUP-a RH, te Udruga Roma Zagreba i Zagrebačke županije.

Dobitnici medalja: Eliza Gerner, dramska umjetnica, glumica i spisateljica i Neven Hitrec, filmski redatelj.(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)

17. srpnja, nakon tri tjedna boravka u Novom Vinodolskom, djeca iz Beslana vraćaju se svojim domovima. U Zračnoj luci Zagreb ispratio ih je gradonačelnik sa suradnicima.17. srpnja, konferencija za novinare

Svaki trideseti testirani pozitiva na hepatitis C

Nakon dva mjeseca besplatnog testiranja na hepatitis C, kod prvih 450 Zagrepčana pokazalo se da je 14 zaraženih, što znači da je svaki trideseti testirani pozitivan na taj opasan virus.

U 34 radna dana testiralo se više od 700 građana, a akcija što su je omogućili udruga Hepatos i Grad Zagreb nastavit će se do prosinca ove godine, radnim danom od 8,00 do 16,00 sati u Zavodu za javno zdravstvo, Mirogojska 16.

- Velik odaziv građana i ne mali broj zaraženih potvrdio je opravdanost ove kampanje – komentirao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Gornjogradskoj vijećnici na kojoj su rezimirani dosadašnji rezultati akcije. Na konferenciji je naglašeno i to da je riječ o projektu koji se provodi jedino u Zagrebu, a očekuje se da se uključe i drugi hrvatski gradovi.

Inače, hepatitis C je ozbiljna virusna bolest koja nema simptoma i zato često prelazi u kronični oblik. Svjetska istraživanja iz 2005. pokazala su da se broj zaraženih HCV-om kreće između 150 i 200 milijuna, odnosno 3% svjetske populacije. Pkazalo se i da broj oboljelih raste, pa je Svjetska zdravstvena organizacija ovu godinu proglasila godinom borbe protiv hepatitisa C.(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)

14. srpnja – Započela izgradnja željezničkog stajališta u Sesvetskoj Sopnici
U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, predstavnika HŽ-a i Hrvatskih voda, 14. srpnja, započela je izgradnja željezničkog stajališta u Sesvetskoj Sopnici.

Vrijednost investicije - zajedničkog projekta Grada, Hrvatskih željeznica i Hrvatskih voda procjenjuje se 25 milijuna kuna.

Nova željeznička postaja trebala bi biti dovršena potkraj 2007. ili početkom 2008., što će uvelike poboljšati prigradski promet i omogućiti brži i lakši dolazak stanovnika s tog područja u centra grada.(veća fotografija)

14.srpnja – Američki veleposlanik kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 14. srpnja, u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Nj.E. Roberta Bradtke-a i zamjenika veleposlanika g. Grega Delawie-a.

U protokolarnom razgovoru, visoki se gost pokazao kao dobar poznavatelj Zagreba te uočio velike promjene u odnosu na sedamdesete godine, kada je u glavnome gradu Hrvatske radio u američkom Konzulatu.

Novi veleposlanik SAD-a dužnost u RH preuzeo je početkom ovog mjeseca.


12. srpnja - Gradonačelnik Zagreba u Podgorici

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otputovat će 12. srpnja u jednodnevni službeni posjet Podgorici. U sklopu boravka u glavnom gradu Crne Gore prisustvovat će zasjedanju Hrvatsko – crnogorskog državnog savjeta, a prema programu, predviđen je i susret s gradonačelnikom Miomirom Mugošom s kojim bi trebao razgovarati o suradnji gradova.


12. srpnja - Počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima za srpanj

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec srpanj 2006., započinje preko Hrvatske pošte u srijedu, 12. srpnja 2006.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 31. srpnja 2006.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:
    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.
    IV.
Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 31. srpnja 2006. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.
11. srpnja

Grad kupio pogone Gredelja u Strojarskoj

Nakon što su Grad i Vlada potpisali Sporazum o preseljenju TŽV Gredelj, 11. srpnja, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Gredelja Ivan Tolić potpisali su Kupoprodajni ugovor kojim Grad kupuje nekretnine Gredelja ukupne površine 130.624m2 u Strojarskoj ulici po cijeni od 88,2 milijuna eura.

Preseljenjem na novu lokaciju u Vukomercu Gredelj dobiva nove razvojne mogućnosti, a Grad visokovrijedan prostor u samom središtu Zagreba.

- To je prostor koji će, uz oslobađanje Zagreba od okova željezničke pruge kroz samo središte grada, podizanjem pruge u gornju razinu, omogućiti prirodno prožimanje i povezivanje Donjega grada i Trnja – rekao je gradonačelnik najavivši mješovite sadržaje i kvalitetno oblikovanje toga prostora, što će, najavio je, biti tema jednoga od najvećih strukovnih, anketnih natječaja u povijesti Zagreba.Otkriven spomenik Nikoli Tesli

7. srpnja – U povodu 150. godišnjice rođenja Nikole Tesle predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Vlade RH Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otkrili su, u središtu Zagreba, spomenik velikom znanstveniku.
Na inicijativu gradonačelnika Bandića djelo velikoga hrvatskog kipara Ivana Meštrovića premješteno je iz kruga Instituta «Ruđer Bošković» i postavljeno na ugao Preradovićeve i Masarykove ulice, na mjesto gdje počinje Teslina ulica.

(povećaj fotografiju)

5. srpnja, pokretne platforme u pothodniku Siget - Zagrebački velesajam

U društvu sa suradnicima, predstavnicima udruga invalida i građana, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u pogon špokretne platforme za osobe s posebnim potrebama. U ugradnju šest platformi na ulazima- izlazima u pothodnik Grad je investirao 1,5 milijuna kuna.

Kako je najavljeno uskoro možemo očekivati platforme i na pothodniku u Utrini,.
(povećaj fotografiju)

4. srpnja - gradonačelnik uručio zaključke o davanju gradskih stanova u najam za 11 obitelji koje su, zbog izuzetno teškog socijalng statusa, prema prijedlogu Povjerenstva za davanje stanova u najam, stanove dobili izvan Liste reda prvenstva, a na temelju članka 7 Pravilnika o najmu stanova.
(povećaj fotografiju)


Viteško alkarsko društvo Sinj kod gradonačelnika


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 4. srpnja, izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj predvođeno predsjednikom Stipom Jukićem i vojvodom Ivanom Čikarom.

Sastanak je organiziran na inicijativu alkara koji su gradonačelnika Zagreba upoznali s tijekom priprema za 291. natjecanje konjanika -vitezova koje će se održavati 4.,5. i 6. kolovoza, a na koje su ga ponovo pozvali kao osvjed očenog prijatelja.

Nakon što se alkari sastanu i s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, na novom sastanku u gradu definirat će se model sudjelovanja Zagreba u potpori Alki i cetinskome kraju.

Osim gradonačelnika Bandića i njegova zamjenika Ive Jelušića, na sastanku s alkarima bili su članovi Poglavarstva Ivo Čović i Slavko Kojić, te voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo.

3. srpnja - Vijenci za branitelje Maksimira

U društvu s predstavnicima Vijeća gradske četvrti Maksimir, predstavnicima HVIDRE, udruge branitelja i političkih stranaka, gradonačenik Milan Bandić položio je vijenac kod spomenika braniteljima Maksimira u istoimenome parku.

Spomenik je otkriven 3. srpnja 1999., a od 2000. izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom svake se godine toga dana prisjeća maksimirskih branitelja.

1. srpnja u auli Poglavarstva - Gradonačelnik primio sudionike 3. dječjih međunarodnih folklornih susreta Zagreb 2006.