clanak False

Projekt obnove zagrebačkih pročelja

26.05.2017.
Drage sugrađanke, dragi sugrađani,

radi kvalitetnijeg života i sigurnosti u našem gradu, zaštite njegovih kulturnih dobara, njegova ubrzanoga gospodarskog razvitka i turističke afirmacije, projektom sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada započeli smo sa sustavnim uređenjem zagrebačkih vizura.

Na javne pozive upućene suvlasnicima višestambenih zgrada za iskazivanje interesa za sufinanciranje obnove pročelja, a koje sam raspisao 10. prosinca 2016. i 23. ožujka 2017., pristiglo je 3713 prijava.

Potom smo pristupili obradi prijava, a Povjerenstvo za utvrđivanje prioriteta u sufinanciranju obnove pročelja višestambenih zgrada je 26. svibnja 2017. utvrdilo Listu prioriteta s oznakom „stanje na dan – 26. svibnja 2017.“ te vas obavješćujemo da počinjemo objavljivati rezultate Javnog poziva.
Pozivamo građane i zainteresiranu javnost da i ubuduće prate naše redovite objave Liste prioriteta na službenoj mrežnoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr te da u dogovoru sa svojim upraviteljem zgrade započnu pripremati vlasničku i tehničku dokumentaciju kako je određeno Odlukom o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja obnove pročelja (Službeni glasnik Grada Zagreba 5/17).

Zajedničkim ulaganjem podižemo kvalitetu stanovanja, čuvamo kulturne vrijednosti i ulažemo u  budućnost našeg Zagreba!
 
Vaš
                                                                                                     GRADONAČELNIK
                                                                                                          Milan Bandić