clanak False

Pitanja i odgovori

19.04.2017.

1) Vezano za upit da li se na javni natječaj za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2014. mogu javiti nakladnici s prijedlogom za sufinanciranje sadržaja koje već financira Fond za poticanje i pluralizam medija odgovaramo kako slijedi:

Sukladno Zaključku o sufinanciranju proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama (Službeni glasnik Grada Zagreba 10/14) u tekstu predmetnog Javnog natječaja određeno je da pravo na potporu ne mogu ostvariti nakladnici koji se za programske sadržaje sufinanciraju iz sredstava Fonda za poticanje i pluralizam medija ili proračunskih sredstava. Dokaz kojim nakladnik elektroničkih publikacija dokazuje nepostojanje navedenih osnova financiranja naveden je u točki 4.9. (Izjava odgovorne osobe pod materijalnom i kaznenom odgovornošću da za projekt nisu primljena sredstva Fonda za poticanje i pluralizam medija i proračunska sredstva). Naglašavamo: radi se o nemogućnosti sufinanciranja za isti projekt.


2) Vezano za upit o mogućnosti sudjelovanja na javnom natječaju nakladnika koji je dobio potporu od Ministarstva kulture odgovaramo kako slijedi:

Svaka zainteresirana strana može dostaviti prijavu za dodjelu potpore male vrijednosti, no sama dostava prijave ne znači ujedno i odabir odnosno sklapanje ugovora o dodjeli potpore sa nakladnikom koji je prijavu dostavio u konkretnom slučaju. Potpore male vrijednosti mogu biti odobrene samo onim nakladnicima čije su prijave u skladu sa mjerodavnom zakonskom regulativom te odredbama Zaključka o sufinanciranju proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2014. koji je objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba broj 10 od 21. svibnja 2014.