clanak False

Obavijest o planiranoj akciji suzbijanja letećih komaraca na ŠRC Jarun i ŠRC Mladost

03.07.2024.

OBAVIJEST O SUZBIJANJU LETEĆIH JEDINKI KOMARACA
 
Obavještavamo građane grada Zagreba da će se suzbijanje letećih jedinki komaraca (adulticidno tretiranje) na području Grada Zagreba provoditi 05. li 08. srpnja 2024. u rano jutarnjim satima (u terminu od 4 do 6,30 sati).
 
Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje s vozila u pokretu. Na dijelu gustog zelenila (šuma) primijenit će se i uređaj za toplo zamagljivanje. Za suzbijanje će se koristiti insekticid propisno registriran i dopušten za tu namjenu rješenjem  Ministarstva zdravstva za primjenu u RH.


 
  • Obavijest građanima i pčelarima
Molimo građane da se ne zadržavaju (bez prijeke potrebe) na otvorenome u područjima provedbe u vrijeme suzbijanja. Pčelare molimo da zaštite pčele u vrijeme provedbe suzbijanja, budući se suzbijanje provodi niskotoksičnim piretroidima.

 
REDNI BROJ PODRUČJE LOKACIJE POVRŠINA (Ha) DATUM PROVEDBE
1. JARUN zeleno    područje „TROKUT“   Ograničeno: Aleja Matije Ljubeka, Jarunska obala, nasip potoka Vrapčak, savski nasip 20 05.07.2024.
2. ŠRC JARUN Područje okružuje Aleja Matije Ljubeka (uključuje obalu jezera Jarun, Otok Univerzijade, Otok Trešnjevka i Otok Veslača). 100 05.07.2024.
3. PETROVARADINSKA Ograničeno: Petrovaradinska, obala Save, Aleja Matije Ljubeka, konjički klub Jarun 22 08.07.2024.
4. ŠRC MLADOST Ograničeno: Jarunska ulica, potok Vrapčak, obala Save, Jadranski most.
 25
 

 
08.07.2024.
 

Ukoliko vremenski uvjeti ne budu zadovoljavajući, adulticidni tretman ćemo provesti u drugom terminu, te Vas o tome pravovremeno obavijestiti.