clanak False

Mikrosvijet maksimirske šume

25.09.2019.



Realizacijom projekta „Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)“ partnerske organizacije razvit će  15 novih edukativnih programa i  16 interpretacijskih sadržaja. Novi programi i sadržaji namijenjeni su edukaciji o očuvanju i zaštite bioraznolikosti čime se širi spoznaja o potrebi zaštite prirode. Jedan od novih intepretacijskih sadržaja, bit će namijenjen posjetiteljima Zoološkog vrta grada Zagreba, atraktivnog naziva „Mikrosvijet maksimirske šume“. Riječ je o izložbeno-edukativno-interaktivnom postavu tematski vezanim za područje park-šume Maksimir.
Najveći interes posjetitelja zooloških vrtova vezan je uz neke vrste životinja, poput primjerice velikih zvijeri. Stoga je neophodno aktivnije predstavljati druge skupine životinjskih vrsta, koje su važna sastavnica svakog ekosustava te imaju neizmjerno veliku ulogu u njegovom opstanku.

Bioraznolikost mikrosvijeta park-šume Maksimir bit će predstavljena u prostoru Zoološkog vrta nizom atraktivnih izložaka i radionica. Posjetitelji će imati mogućnost samostalnog istraživanja postava promatranjem izloženog pod UV svjetlom ili korištenjem lupe i mikroskopa, a prostor će ujedno omogućiti i dolazak organiziranih grupa koje će sudjelovati u obrazovnim programima pod vodstvom edukatora. Uz novu izložbu, osmišljavaju se i obrazovni programi koji će se provoditi zajednički u suradnji s JU Maksimir.