clanak False

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića

07.08.2024.
Grad Zagreb će sutra, 7. kolovoza 2024. godine, sukladno željama više osvajača medalja, organizirati doček na Trgu bana Josipa Jelačića za hrvatske sportaše koji će se do tada vratiti s Olimpijskih igara u Parizu. Doček Grad Zagreb organizira u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim olimpijskim odborom.
 
Svoje sudjelovanje potvrdili su, između ostalih, zlatni veslači Martin i Valent Sinković i judašica Barbara Matić te brončani atletičarka Sandra Elkasević i strijelac Miran Maričić. Donna Vekić zbog drugih obaveza nije u Hrvatskoj. Uz njih, pozvani su i svi sportaši koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama, a do sutra će se vratiti u Hrvatsku. Na dočeku očekujemo više desetaka olimpijaca i olimpijki, koje će dočekati gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, ministar turizma i sporta Tonči Glavina te potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
 
Program dočeka na Trgu bana Jelačića počinje u 16.30 sati nastupom DJ-a i Zaprešić Boysa, a dolazak svih sportaša na Trg očekuje se do 17:30 sati. 
 
Pozivamo sve Zagrepčane i građane Hrvatske koji su u mogućnosti i nisu na godišnjim odmorima da dođu na Trg bana Jelačića da dočekamo naše sportaše i sportašice jer su oni to zaslužili svojim trudom i rezultatima.
 
Ovisno o rezultatima i željama hrvatskih olimpijaca koji se još natječu u Parizu moguć je još jedan doček u idućih tjedan dana, nakon njihovog povratka.

Gradske vijesti