Publikacija o pristupačnosti

Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje svojim sugrađanima koji zbog različitih oštećenja trebaju snažniju podršku društva kako bi uspješno realizirali svoje ukupne potencijale i svoja osobna i profesionalna postignuća upotrijebili za dobrobit cijele zajednice. Radi poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom, rješavanja svakodnevnih životnih problema i ublažavanja posljedica invaliditeta, Grad Zagreb je u suradnji sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) izradio publikaciju o pristupačnosti Vodič za osobe s invaliditetom kroz Grad Zagreb.

Publikacija sadrži snimku stanja 2455 objekata i površina s obzirom na njihovu dostupnost osobama s različitim vrstama oštećenja s pripadajućim stupnjem prilagođenosti, a  klikom na fotografiju moguće ju je preuzeti u pdf formatu:

(pdf)
Publikacija  iz 2012. godine pored snimke stanja sadrži i informacije o temeljnim zakonskim propisima, njihovu provođenju i ostvarivanju prava iz socijalne i zdravstvene skrbi, mirovinskog osiguranja, rada, zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije te obrazovanja i prometa. Poseban dodatak publikaciji čini popis organizacija i udruga osoba s invaliditetom s kratkim prikazom djelovanja i druge korisne informacije i obavijesti. Besplatan primjerak publikacije na cd-u je moguće preuzeti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Trg S.Radića 1, soba 236, a u pdf formatu klikom na fotografiju:

(pdf)